:

Hur man stickar en väst?

Innehållsförteckning:

 1. Hur man stickar en väst?
 2. Hur virkar man byxor?
 3. Hur många maskor till väst?
 4. Hur stickar man en Slipover?
 5. Hur virkar man dockkläder?
 6. Hur stickar man dockkläder?
 7. Hur köper man mönster på Ravelry?
 8. Hur svårt är det att sticka en tröja?
 9. Är det svårt att sticka Islandströja?
 10. Hur mycket garn till Slipover?
 11. Hur man lär sig att sticka?
 12. Hur man syr dockkläder?

Hur man stickar en väst?

Sticka 1 v rätt från rätsidan. Sticka resår med 2 rm och 2 am till resåren mäter ca 3 cm. Byt till rundsticka 5, sticka slätst och minska 8 m jämnt fördelat på första v = 148-164-176-192-212-232 m – Läs MINSKNINGSTIPS ovan. Sätt 1 markör i början av v och 1 markör efter de nästa 74-82-88-96-106-116 m.

Hur virkar man byxor?

BYXA: Arb virkas runt uppifrån och ned, men efter varje v vänds arb så att det växelvis virkas från rätsidan och från avigsidan. Virka 140-147-154 (161-168) lm med nål 3 med isblå och sätt ihop dem till en ring med 1 sm i första lm. Sätt 1 markör i början på v = mitt bak.

Hur många maskor till väst?

Masktäthet: 17 maskor x 16 räfflor (32 v) = 10 cm. Väst — eller kanske snarare kortärmad kofta — med ok i patentstickning, stickad på rundsticka nedifrån och upp. Stickmönster från Garnstudio/Drops design i storlekarna S-XXXL. Masktäthet: 15 m x 19 v i slätstickning = 10 cm.

Hur stickar man en Slipover?

Väst/slipover med flätstickad detalj i sidorna som stickas nerifrån och upp. Först stickas bak och framstycke fram och tillbaka för sig, sedan rundstickas de ihop. Vid ärmhål delas plagget upp i fram och bakstycke igen för att sedan sys ihop i axelsömmen, avslutas med polokragen.

Hur virkar man dockkläder?

Virkade dockkläder till Baby Born

 1. Gren: Virka 2 fm i varje lmb 4 ggr på det ena byxbenet. ( ...
 2. Byxans överdel: Virka 2 fm i varje lmb på byxbenen, 4 fm i grendelen på varje sida = 56 m på varvet. ...
 3. Framstycken: ...
 4. Bakstycke: ...
 5. Höger framkant: ...
 6. Vänster framkant: ...
 7. Ärm, virka 2 st: ...
 8. Montering:

Hur stickar man dockkläder?

Garnåtgång: 50gr Stickor: 3 och 3 1/2 2 knappar Bakstycke: lägg upp 50 maskor på stickor 3. Sticka resårstickning (1 avig 1rät) i 8 varv. Byt till stickor 3 1/2 och sticka slätstickning ( varannat varv räta maskor och varannat aviga) tills arbetet mäter 10cm.

Hur köper man mönster på Ravelry?

De flesta publicerar sina mönster på den amerikanska sidan Ravelry. Du köper mönstren direkt via Ravelry och kan betala med kort eller Paypal-konto. Du får mönstret som pdf direkt till din mail och det sparas även i ditt bibliotek på Ravelry om du skapar en inloggning.

Hur svårt är det att sticka en tröja?

Jag upplever att många tror att det är jättesvårt och att det är ett mastodontprojekt att sticka sin första kofta. Men jag har aldrig riktigt upplevt det själv. Att sticka en kofta tar lång tid, absolut, men tiden säger ju egentligen inget om hur svårt det är. Bara att det tar längre tid.

Är det svårt att sticka Islandströja?

Populärt att sticka islandströjor Att sticka islandströjor har under de senaste åren blivit så populärt att man på Island har svårt att hinna tillverka garn i takt med efterfrågan. Men vad är en islandströja? Islandströja heter Lopapeysa på isländska, från orden Lopi (ull från isländska får) och Peysa (tröja).

Hur mycket garn till Slipover?

Om du till exempel ser att du behöver 1000 meter garn, och dina garnnystan innehåller 123 meter, delar du 10. Det blir 8,13. Då behöver du alltså allra minst 9 stycken nystan av just det garnet.

Hur man lär sig att sticka?

Bäst är att ta ett steg i taget. Vad du än tänkt att sticka måste du alltid börja med att lägga upp maskor, att göra en ögla först är lättast tycker många. Börja sedan att träna på att sticka räta och aviga maskor. Du kommer ganska långt genom att bara kunna detta.

Hur man syr dockkläder?

En avlagd strumpa blir trosor och linne. Av tån på strumpan kan du också göra ett par trosor till dockan. Klipp först av tån, 4-5 cm från änden och sedan klipper du två hål för benen så att strumpans tå blir grenen på trosorna. Genom att klippa av strumpan strax efter hälen kan du göra ett linne.