:

Hur kontrollerar man kollektivavtal?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kontrollerar man kollektivavtal?
  2. Hur många städföretag finns i Stockholm?
  3. Vilken städfirma Andersson?
  4. Måste arbetsgivare följa kollektivavtal?
  5. Hur mycket omsätter städbranschen?

Hur kontrollerar man kollektivavtal?

Så hittar du ditt kollektivavtal Visade sökträffen i Kollkollen att arbetsplatsen har kollektivavtal? Då kan du som är medlem i Kommunal logga in på Mina sidor för att se uppgifter om ditt kollektivavtal. Du kan också ringa eller mejla din sektion eller kontakta ditt fackliga ombud för att få ditt kollektivavtal.

Hur många städföretag finns i Stockholm?

Enligt Eniro finns det idag tusentals städföretag i Stockholm. Hela 4391, för att vara exakt.

Vilken städfirma Andersson?

Hon upprörs över de tongångar som, efter att det avslöjades att Magdalena Anderssons städfirma hade anlitat svart arbetskraft, säger att hela branschen är oseriös. − Det blir man förbaskad över, för då drar man hela branschen över en kam. Här är det en enskild näringsidkare som inte är seriös.

Måste arbetsgivare följa kollektivavtal?

Det är frivilligt att teckna kollektivavtal. Du som arbetsgivare måste dock förhandla om att teckna kollektivavtal eller hängavtal om en facklig organisation begär det.

Hur mycket omsätter städbranschen?

Omsättningen för städ- och facility management-branschen internationellt ligger på 107 miljarder euro. Det innebär en tredubbling under de senaste 20 åren. Under samma tid har antalet anställda ökat med 80 procent och ligger nu på 3,9 miljoner personer.