:

Var går Djurgårdsfärjan ifrån?

Innehållsförteckning:

 1. Var går Djurgårdsfärjan ifrån?
 2. Var går spårvagn 7?
 3. Kan man parkera vid Skansen?
 4. Vad kostar det att åka Djurgårdsfärjan?
 5. Var går spårvagnen från T-Centralen?
 6. Vad heter kajen vid Gröna Lund?
 7. Hur mycket kostar det att åka båt till Gröna Lund?
 8. Hur går 7 ans spårvagn?
 9. Vad kostar det att parkera vid Skansen?
 10. Kan man parkera på Djurgården?
 11. Vilka biljetter gäller på Djurgårdsfärjan?
 12. Vilka artister har uppträtt på Gröna Lund?

Var går Djurgårdsfärjan ifrån?

Färjorna trafikerar sträckan mellan Djurgården och Slussen med ett stopp på Skeppsholmen på väg från Djurgården. Säg till vid ombordstigning om du vill kliva av på Skeppsholmen. Reser du från Skeppsholmen måste du trycka på en signalknapp vid bryggan för att färjan ska komma in.

Var går spårvagn 7?

Vi går mellan T-Centralen och Waldemarsudde. Dagtid är det 6-8 minuter mellan avgångarna. Andra tider varierar turtätheten mellan 10 och 30 minuter. Efter midnatt vänder vagnen vid Skansen.

Kan man parkera vid Skansen?

Tyvärr har vi inga parkeringsplatser vid Skansen. De närmaste finns vid Vasamuseet, Bellmansro (nära Rosendal), på Strandvägen eller på Narvavägen.

Vad kostar det att åka Djurgårdsfärjan?

Eftersom det är SL som har hand om färjan och biljetterna kan du använda Accesskort med reskassa, periodbiljetter osv gäller alltså de biljetterna ombord på Djurgårdsfärjan. Vill du istället köpa en enkelbiljett kostar resan 25-37 kr beroende på vuxen, reducerat pris osv.

Var går spårvagnen från T-Centralen?

Från och med 3 september går linje 7 ända från T-Centralen ut på Djurgården. Hållplatsen heter just T-Centralen och är placerad vid varuhuset Åhléns, nära anknytningar till bussar, tunnelbana, pendeltåg och tåg.

Vad heter kajen vid Gröna Lund?

Det går också bra att ligga i Wasahamnen, en gästhamn med fullservice belägen ett par kabellängder från Gröna Lund. Klicka här för att läsa mer om Wasahamnen. Tips! Om ni förtöjer i Wasahamnen, försök komma så långt in som möjligt för att slippa svall från passerande båtar.

Hur mycket kostar det att åka båt till Gröna Lund?

Du som reser med reskassa på Access-kortet köper också enkelbiljetter med pengarna på kortet. En enkelbiljett kostar 57-173 kronor i kategorin vuxen och 39-114 kronor i kategorin pensionär, student och ungdom, beroende på hur långt du reser. Du hittar alla priser längst ner på den här sidan.

Hur går 7 ans spårvagn?

Det första stoppet för 7 spårväg är Tynnered Opaltorget och sista stoppet är Bergsjön Komettorget. 7 (Bergsjön Komettorget) kör under alla dagar. Ytterligare information: 7 har 35 stationer och den totala reselängden för denna rutt är ungefär 53 minuter.

Vad kostar det att parkera vid Skansen?

Det visade sig att det går att hitta parkering på Djurgården för 35 kr/ timme eller till och med 20 kr/ timme om man har tur och är beredd att gå en kortare sträcka.

Kan man parkera på Djurgården?

Djurgården finns det möjlighet till parkering vid följande platser, men tänk på att antalet platser är begränsat: Kaknästornet, Mörka kroken 28. Nordiska museet, Djurgårdsvägen 6–16. Källhagen, Djurgårdsbrunnsvägen 10.

Vilka biljetter gäller på Djurgårdsfärjan?

Linje 82, som linjen heter idag, är en del av SL-trafiken i Stockholm, precis som buss, tunnelbana och spårvagn. Det innebär att alla SL-biljetter gäller ombord, även reskassa.

Vilka artister har uppträtt på Gröna Lund?

Här har bland andra Europe, The Hives, Ramones, Louis Armstrong, Jimi Hendrix, Bob Marley, Paul McCartney, David Cassidy, Sweet, Jussi Björling, Damian Marley, Nas, Abba, Troye Sivan, The 1975, Lady Gaga, Bryan Adams, Alexander Rybak, Kiss, Alice Cooper och Sator uppträtt.