:

Vad kämpar organisationen för?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kämpar organisationen för?
  2. Vilka jobbar med mänskliga rättigheter?
  3. Vad gör Amnesty i sitt arbete för mänskliga rättigheter?
  4. Varför finns organisationer såsom Amnesty Vad jobbar den organisationen med?
  5. Vad har FN för uppgifter?
  6. Vad gör EU för de mänskliga rättigheter?
  7. Är Amnesty en säker källa?

Vad kämpar organisationen för?

Människorättsorganisationer. Många organisationer runt om i världen ägnar sina ansträngningar åt att skydda mänskliga rättigheter och få slut på kränkningar av de mänskliga rättigheterna.

Vilka jobbar med mänskliga rättigheter?

Vi som står bakom Mänskliga Rättighetsdagarna är Föreningen Ordfront (ekonomisk och juridisk huvudman), Afrikagrupperna, Amnesty Sverige, DemokratiAkademin, Diakonia, Fonden för mänskliga rättigheter, Göteborgs universitet, Ibn Rushd studieförbund, Sensus studieförbund och Svenska Kyrkan.

Vad gör Amnesty i sitt arbete för mänskliga rättigheter?

Amnesty International arbetar för mänskliga rättigheter, vilket bland annat innebär: rätten till åsikts- och yttrandefrihet. ett avskaffande av tortyr och dödsstraff. rätten att inte bli diskriminerad, till exempel på grund av politisk eller religiös åskådning, etnisk tillhörighet, kön eller sexuell läggning.

Varför finns organisationer såsom Amnesty Vad jobbar den organisationen med?

Vi arbetar för att mänskliga rättigheter ska gälla alla, nu och i framtiden. Genom att avslöja kränkningar och skapa uppmärksamhet och opinion sätter vi press på regeringar och makthavare. Vi är en oberoende organisation som finns på plats i hela världen.

Vad har FN för uppgifter?

FN:s stadga anger fyra huvudmål för FN: Att upprätthålla internationell fred och säkerhet. Att utveckla vänskapliga förbindelser mellan länder. Att åstadkomma internationell sam verkan för att främja utveckling och mänskliga rättigheter. Att utgöra en medelpunkt för länders samverkan för att nå dessa mål.

Vad gör EU för de mänskliga rättigheter?

Respekten för de mänskliga rättigheterna är en grundläggande del av EU: s samtliga förbindelser med internationella institutioner och länder utanför EU. Alla fördrag och avtal som ingås av EU måste till exempel vara förenliga med de mänskliga rättigheterna i enlighet med EU-stadgan om de grundläggande rättigheterna.

Är Amnesty en säker källa?

Det är våra utredningar som gör att vi kan avslöja kränkningar av de mänskliga rättigheterna, och det är de som ligger till grund för vårt påverkansarbete. Utredningarna är oberoende, trovärdiga och ger oss fakta - och de görs nästan alltid på plats.