:

Varför är inte naprapati friskvård?

Innehållsförteckning:

  1. Varför är inte naprapati friskvård?
  2. Är ansiktsbehandling friskvård?
  3. Kan man använda friskvårdsbidrag till naprapat?
  4. Är naprapat avdragsgillt?
  5. Vad menas med en friskvårdstimme?

Varför är inte naprapati friskvård?

Behandlingar som utförs av sjukgymnaster/fysioterapeuter, kiropraktorer eller naprapater täcks inte av friskvårdsbidraget. Däremot om de utför lättare massage på dig, som inte är en regelrätt behandling, så täcks det. Återigen gäller det att ha koll när du väljer behandling om du vill utnyttja ditt friskvårdsbidrag.

Är ansiktsbehandling friskvård?

Tyvärr godkänner skatteverkets regler för friskvård inga skönhetsbehandlingar så som exempelvis resultatinriktade ansiktsbehandlingar, frans- och brynfärgning mm. Dock är massage/anti-stress en avdragsgill friskvård och här kan du läsa om de härliga ansiktsmassager vi erbjuder.

Kan man använda friskvårdsbidrag till naprapat?

Friskvårdsbidrag. En legitimerad naprapat arbetar med hälso- och sjukvård, men kan också ge friskvårdande behandlingar som massage enligt Skatteverkets skrivningar om friskvårdsbidrag. En behandling som bekostas med friskvårdsbidrag är också momspliktig.

Är naprapat avdragsgillt?

Behandlingen hos naprapat är avdragsgill för arbetsgivaren och skattefri för den anställde om arbetsgivaren bedömer att det finns ett behov för det. Några formella krav med läkarintyg finns inte, men arbetsgivaren ska göra en individuell bedömning och kunna visa på behovet och syftet med behandlingen.

Vad menas med en friskvårdstimme?

Friskvårdstimme. Alla medarbetare medges en friskvårdstimme i veckan för motion och/eller annan friskvård utan löneavdrag. Du kan bara använda friskvårdstimmen under arbetstid. Du kan använda den när som helst under dagen under förutsättning att verksamheten tillåter det.