:

När blev Italien enat?

Innehållsförteckning:

  1. När blev Italien enat?
  2. Vad hände den 13 oktober 1943?
  3. Vem upptäckte Italien?
  4. Vad hette de två allianserna under andra världskriget?
  5. Vad hände i 1943?

När blev Italien enat?

Italiens enande (Risorgimento) inleddes 1861, men slutfördes inte förrän fransk-tyska kriget när de franska trupperna lämnade påvens kyrkostat. Det är framförallt tre individer som framträder i historien om Italiens endande.

Vad hände den 13 oktober 1943?

13 oktober – Italien förklarar Tyskland krig. 14 oktober – Filippinerna förklarar sig självständigt. 17 oktober – Tyska kryssaren hilfskreuzer Michel, sänks utanför Japan av amerikanska u-båten Tarpon.

Vem upptäckte Italien?

Omkring år 900–800 f Kr kom de första etruskerna till området och vid denna tid började också grekerna att bosätta sig på den italienska halvön, vars sydspets de gav namnet Italia.

Vad hette de två allianserna under andra världskriget?

På den ena sidan stod axelmakterna som i första hand bestod av Tyskland, Italien och Japan. Den andra sidan utgjordes av de allierade som framförallt var Storbritannien, Frankrike, Sovjetunionen och USA.

Vad hände i 1943?

Den 31 januari 1943 tvingades tyskarna kapitulera för de sovjetiska styrkorna. Stalingrad blev en vändpunkt i kriget. Det var militärt en viktig strategisk knutpunkt, som nu gick förlorad för tyskarna.