:

Var köper man billampor?

Innehållsförteckning:

  1. Var köper man billampor?
  2. Vad är h7 LL?
  3. Vilken lampa till positionsljus?
  4. Vad är det för skillnad på H4 och H7?
  5. Vad är H7?
  6. Var sitter positionsljus?
  7. Vad menas med Fjärrstrålkastare?

Var köper man billampor?

Här på mekster.se hittar du därför flera typer av lampor till din bil. Vi har bland annat billampor till strålkastare, blinkers, dimljus, baklyktor, parkeringsljus, innerbelysning, nummerskyltsbelysning och belysning till bagageutrymmet.

Vad är h7 LL?

Longlife-lampan är konstruerad med speciell teknik och komponentval vilket ger den betydligt längre livslängd och vibrationstålighet än motsvarande standardlampa. Uppfyller ECE R37 och är därmed godkända för vägtrafik. Säljs styckvis.

Vilken lampa till positionsljus?

Positionsljus och parkeringsljus delar vanligtvis samma lampa. Lampan förekommer integrerad i huvudstrålkastaren, delar lykta med blinkersljus eller har en fristående lykta. Vitt ljus fram och rött ljus bak på bilen.

Vad är det för skillnad på H4 och H7?

H7-lampan är en vidareutveckling av H4-lampan. Men den tekniska konstruktionen är fundamentalt annorlunda eftersom H7-lampan bara har en glödtråd. Det betyder att fordonet behöver två H7-lyktor per strålkastare. När halvljuset är på tänds en lampa; när helljuset är aktiverat tänds den andra lampan.

Vad är H7?

Sockel H7 är en modell av halogenlampor som är väldigt vanlig i halvljus eller helljus.

Var sitter positionsljus?

På vanliga bilar är dessa ofta integrerade i strålkastarna, och sitter då längst ut på sidan av dessa. Vissa bilar har även dock fristående ljus. Även om parkeringslykta och positionslykta inte är samma sak kan dessa lampor sitta i samma enhet. Positionslyktornas uppgift är att visa andra trafikanter fordonets storlek.

Vad menas med Fjärrstrålkastare?

Ljuset från Fjärrstrålkastare är det som kallas Fjärrljus och är en variant av extraljus. Det är vanligt att symbolen för helljus används istället för den specifika symbolen för extraljus då de är tämligen lika. Fjärrstrålkastare kopplas lämpligen in så att styrningen av dessa sker på samma krets som helljuset.