:

Vad är skogspolitik?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är skogspolitik?
  2. På vilket sätt påverkar EU svenskt skogsbruk?
  3. Vad är EU s skogsstrategi?
  4. Hur många bidrag skickades till Bauhauspriset 2021?
  5. Vad är EU taxonomi?
  6. Vilken världsdel har mest skog?
  7. Vilka omfattas av EU taxonomin?

Vad är skogspolitik?

Dagens skogspolitik jämställer miljömål och produktionsmål Skogsproduktionens inriktning ska ge skogsägaren frihet och eget ansvar att själv besluta om användningen av vad skogen producerar. Skogsmarkens naturgivna produktionsförmåga ska bevaras. En biologisk mångfald och genetisk variation i skogen ska säkras.

På vilket sätt påverkar EU svenskt skogsbruk?

EU har ingen gemensam skogspolitik utan ansvaret för skogspolitiken ligger på varje enskilt medlemsland. Det finns dock en rad politikområden med stor påverkanskog där EU har befogenhet att lagstifta. Exempel på sådana områden är handel, miljö, klimat och energi.

Vad är EU s skogsstrategi?

Som ett av den europeiska gröna givens flaggskeppsinitiativ bygger skogsstrategin vidare på EU:s strategi för biologisk mångfald, och det är en central del i ansträngningarna för att minska utsläppen av växthusgaser med minst 55 procent senast 2030.

Hur många bidrag skickades till Bauhauspriset 2021?

Från Sverige skickades 67 projekt in i ansökan för priserna, men inget nominerades. Däremot vann ett projekt från Danmark.

Vad är EU taxonomi?

Syftet med EU:s taxonomi är att hjälpa investerare att identifiera och jämföra miljömässigt hållbara investeringar genom ett gemensamt klassificeringssystem för miljömässigt hållbara ekonomiska verksamheter.

Vilken världsdel har mest skog?

Avskogning - världens skogsmarksareal minskar För tvåtusen år sedan täcktes Europa uppskattningsvis till 80 procent av skog.

Vilka omfattas av EU taxonomin?

Vilka omfattas?

  • Finansmarknadsaktörer och emittenter som erbjuder finansiella produkter inom EU (till exempel pensionsfonder, banker, kapitalförvaltare).
  • Företag och institutioner som omfattas av EU-direktivet för icke-finansiell rapportering, det vill säga stora PIE-bolag med fler än 500 anställda.