:

Var finns GLA?

Innehållsförteckning:

  1. Var finns GLA?
  2. Vad är GLA bra för?
  3. Vad är Gammalinolensyra bra för?
  4. Var finns arakidonsyra?
  5. Vad är Gurkörtsolja bra för?
  6. Vad är GLA olja?
  7. Vad används Nattljusolja till?
  8. Vad gör arakidonsyra?
  9. Hur bildas arakidonsyra?
  10. Vad innehåller Nattljusolja?

Var finns GLA?

GLA är en substans som främst finns i jättenattljusolja, gurkört, svarta vinbärskärnor, blågröna alger och modersmjölk. GLA tillhör gruppen omega-6-fettsyror. I kroppen är GLA resultatet av det första biokemiska steget i transformationen av linolsyra till prostaglandin-1-familjen.

Vad är GLA bra för?

GLA är en viktig byggsten i hudcellernas membran, det vill säga skalet som omsluter varje cell. GLA spelar en stor roll för hudens elasticitet och förmåga att binda fukt och normaliserar också hudens skyddsbarriär. Den motverkar torr, fnasig och knottrig hud.

Vad är Gammalinolensyra bra för?

Efamol jättenattljusolja är ett kosttillskott som är extra rikt på den nödvändiga fettsyran GLA, gammalinolensyra. GLA är viktig för den hormonella balansen och för bibehållandet av en spänstig och vital hud. Den nuvarande nattljusoljan — Rigeloljan — är resultatet av flera års förädlingsarbete av nattljusväxten.

Var finns arakidonsyra?

Arakidonsyra, även kallad spindelsyra, är en fleromättad fettsyra med 20 kolatomer. Arakidonsyra ingår i omega-6-familjen och är en fettsyra som inte kan tillverkas av kroppen själv utan måste tillföras via kosten. Omega-6-fettsyror finns bland annat i majsolja, solrosolja, sesamfrö och rapsolja.

Vad är Gurkörtsolja bra för?

Gurkörtsolja innehåller mest gamma-linolensyra (GLA) av alla vegetabilier. GLA är en essentiell fettsyra som måste tillföras kroppen och har stor betydelse för överhudens normala funktion och välmående....Bra för:

  • Akne,
  • Anti-age,
  • Barn & baby,
  • Eksem,
  • Torr hud.

Vad är GLA olja?

GLA Nattljusolja är rik på de livsnödvändiga omega-6 fettsyrorna linolsyra och gammalinolensyra (GLA). Oljan framställs genom pressning av fröna från nattljusblomman. GLA har stor betydelse för huden och för andra viktiga funktioner i kroppen. För hormonell balans- kan användas vid PMS eller vid klimakteriebesvär.

Vad används Nattljusolja till?

Nattljusolja används med goda resultat för att moverka eksem och andra irritationer i huden samt för att motverka PMS och öka välbefinnandet under klimakteriet. Effekten tros komma från omega-6 fettsyran GLA. Oljan kan användas både utvärtes och invärtes.

Vad gör arakidonsyra?

Funktion i kroppen av omega-6 Det är också linolsyra som är moderfettsyran i omega-6-familjen. Den vanligaste långa omega-6-fettsyra är arakidonsyra. De långkedjiga fettsyrorna är viktiga för bland annat fostertillväxt och tidig utveckling.

Hur bildas arakidonsyra?

Arakidonsyra tillverkas inte själv av kroppen utan tas in genom föda, dvs den är essentiell. I kroppen binds arakidonsyra in i fosfolipider och kolesterolestrar, och måste frigöras från dessa för att kunna delta vid syntesen av eikosanoiderna.

Vad innehåller Nattljusolja?

GLA Nattljusolja är rik på de livsnödvändiga omega-6 fettsyrorna linolsyra och gammalinolensyra (GLA). Oljan framställs genom pressning av fröna från nattljusblomman. GLA har stor betydelse för huden och för andra viktiga funktioner i kroppen.