:

Vad kostar det att anlägga en lekplats?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar det att anlägga en lekplats?
  2. Hur många lekplatser finns det i Göteborg?
  3. Får man leka på alla lekplatser?
  4. Får man gå in på förskolans lekplats?
  5. Vad kan man göra med barn i Göteborg?
  6. Varför heter lekplatsen Plikta?

Vad kostar det att anlägga en lekplats?

Kostnaden för hela byggandet kan variera, i och med att de flesta lekplatser ser olika ut. Dessutom beror detvad för typ av material man köper, och vilken kvalitet det material har. Vissa lekplatser kostar bara runt 5000 kronor medan andra kan kosta upp mot 100 000 kronor.

Hur många lekplatser finns det i Göteborg?

Här hittar du information om ett flertal av Göteborgs cirka 300 lekplatser. Flera lekplatser är tillgänglighetsanpassade. De kan ha asfalt eller gummibeläggning för att det ska bli lättare att komma intill lekredskapen. Lekredskapen kan också vara anpassade för fysiskt funktionshinder, som till exempel kompisgungor.

Får man leka på alla lekplatser?

Vad som egentligen gäller vid privata samt allmänna lekplatser varierar. Om en lekplats är på mark som ägs av en bostadsrättsförening så kan man enligt lagen avhysa dem därifrån. Men det kan också vara ok att leka i den - om marken enligt kommunens detaljplan är utmärkt som allmän plats.

Får man gå in på förskolans lekplats?

Men när förskolan är stängd, är den en allmän plats, enligt Gnestas ordningsföreskrifter. – Då får man vistas där och leka, precis som på vilken allmän plats som helst, säger Anne Hedlund, rektor över det andra förskoleområdet och dessutom tillförordnad chef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Vad kan man göra med barn i Göteborg?

Vad finns det att göra tillsammans med barnen i Göteborg?

  • Universeum. Här finns sju våningar med olika spännande saker. ...
  • Göteborgs Stadsbibliotek. ...
  • Världskulturmuseet. ...
  • Liseberg. ...
  • Sjöfartsmuseet Akvariet. ...
  • Göteborgs Stadsmuseum. ...
  • Slottsskogen (Barnens Zoo och lekplatsen Plikta) ...
  • Alfons Åbergs Kulturshus.

Varför heter lekplatsen Plikta?

Närmaste lekplats låg i Slottsskogen. Den lekplatsen kallade vi för lekplatsen vid plikta. Orsaken var att den sydligaste fastigheten på Jungmansgatan var obebyggd, men omgärdad av ett högt stängsel och en låst grind. Fastigheten var triangulär och skall ha påmint om en fartygsplikt.”