:

Hur djup jord behöver grönkål?

Innehållsförteckning:

  1. Hur djup jord behöver grönkål?
  2. Kan man så grönkål i juli?
  3. Hur mycket plats behöver grönkål?
  4. Hur länge behöver man Kålnät?
  5. Hur tätt kan man plantera grönkål?
  6. Kan man odla grönkål i Pallkrage?
  7. Hur sent kan man sätta grönkål?
  8. Kan man så grönkål i augusti?
  9. Hur tätt sätter man grönkål?
  10. När lägger kålfjärilen sina ägg?
  11. När ska man omskola grönkål?

Hur djup jord behöver grönkål?

När det sedan är dags att plantera ut din grönkål bör du sätta plantorna lite djupare och med 50 centimeters mellanrum. Kom ihåg att du bör odla grönkål i en jord som är välgödslad och näringsrik – då mår de som allra bäst.

Kan man så grönkål i juli?

I juli finns det fortfarande mycket som trivs och hinner bli skördeklart, som asiatiska grönsaker, ärtor, sallater, mållor, tidiga morötter, rödbetor, dill, majrovor och givetvis rädisor. En del växter som spenat, rättikor/rädisor, salladskål, rucola och grönkål blir till och med bättre på hösten.

Hur mycket plats behöver grönkål?

Plantera med 30-50 cm avstånd. Vattna grönkålen jämnt under växtsäsongen då tillväxten avstannar vid torka och angrepp av skadegörare ökar. Täckodla gärna för att bibehålla fukten i jorden. Ofta växer grönkålen bättre i sensommarens och höstens svalare och fuktigare väder.

Hur länge behöver man Kålnät?

Det är viktigt att nätet ligger en bit över plantorna, under hela växtsäsongen. Annars är det lätt för fjäril och mal att nå att lägga äggen på bladen genom nätet. Alltså måste jag justera höjden allteftersom säsongen passerar. I mitten av september tar jag av näten och njuter av prakten.

Hur tätt kan man plantera grönkål?

Plantera med 30-50 cm avstånd. Vattna grönkålen jämnt under växtsäsongen då tillväxten avstannar vid torka och angrepp av skadegörare ökar. Täckodla gärna för att bibehålla fukten i jorden. Ofta växer grönkålen bättre i sensommarens och höstens svalare och fuktigare väder.

Kan man odla grönkål i Pallkrage?

Ett tips för att lura rådjuren är att plantera grönkålen, då gärna låga sorter, i en formation som ryms inom en pallkrage. På sommaren växer de på friland som vanligt men när höstkylan kommer sätts en eller flera pallkragar runt kålplantorna och på toppen av anordningen spikas kompostgaller eller en lastpall.

Hur sent kan man sätta grönkål?

Plantera fröer, förodla och skörda din grönkål

  • För dig som börjar med att så fröerna inomhus kan du gott starta i maj eller en månad innan du har för avsikt att plantera ut plantorna.
  • Fröerna ska sedan sättas cirka 1 cm djupt ner i jorden.
  • Placera därefter sådden ljust och varmt under groningen, gärna strax över 20 °C.

Kan man så grönkål i augusti?

Fortsätt att grönsaker i augusti Bladgrönt som står över jord växer ofta snabbt. Sallat och rucola gror bättre när det är lite svalare och går inte heller lika lätt i blom när dagarna blir kortare. Svartkål, grönkål och maché-/vintersallat är bland de härdigaste plantor vi har och kan skördas hela vintern.

Hur tätt sätter man grönkål?

Plantera med 30-50 cm avstånd. Vattna grönkålen jämnt under växtsäsongen då tillväxten avstannar vid torka och angrepp av skadegörare ökar. Täckodla gärna för att bibehålla fukten i jorden.

När lägger kålfjärilen sina ägg?

Kålfjärilen har 2 till 3 generationer per år. Ur de övervintrade pupporna framkommer på våren, vanligen i maj månad, fjärilar, som lägger ägg på vilda korsblommiga växter (familjen Brassicaceae). De efter omkring 14 dagar framkomna larverna blir i juli månad fjärilar.

När ska man omskola grönkål?

När är dags för omskolning? Plantan ska ha utvecklat karaktärsblad, det är bladen som bildas efter de allra första hjärtbladen. Titta även på undersidan av brättet eller krukan om rötterna börjar tränga ut. Ser du rötterna börjar det bli ont om plats och plantan behöver skolas om.