:

Hur startar man en gassvets?

Innehållsförteckning:

  1. Hur startar man en gassvets?
  2. Hur många bar acetylen?
  3. Vad har höljet på en elektrod för uppgift?
  4. Vilken gaslåga är hetast svets?
  5. Hur startar man en svets?
  6. Vad är det för arbetstryck för acetylen vid svetsning?
  7. Vilka funktioner har beläggningen vid svetsning med belagd elektrod?
  8. Vad kan man använda Gasmetallbågsvetsning med Rörelektrod till?
  9. Hur varm är en gaslåga?
  10. Vad består svetsgas av?

Hur startar man en gassvets?

När du tänder vrid på lite gas av varje, vill den inte tända har du vridit på för mycket ocfast för mycket syre. För att få rätt blanding ställer du tills den lilla blå lågan innuti den stora blir ca 5 mm. När du släcker den sen så slå av asetylenen (den röda) först annars fins det risk för att slänagarna exploderar.

Hur många bar acetylen?

Densiteten är 1,095 kg per kubikmeter. Kokpunkten är minus 84° C. Gasen är mycket explosiv i luft och då i kon- centrationer mellan 2 och 82%. Acetylen är instabil vid höga tryck och arbetstrycket får därför inte överstiga 1,5 bar.

Vad har höljet på en elektrod för uppgift?

Vid svetsning tänds en ljusbåge mellan elektroden och svetsfogen. Denna båge smälter elektroden varvid höljet bildar en skyddande slagg. Höljet har flera funktioner: Skydda dropparna och smältbadet mot luftens skadliga inverkan genom den smälta slaggen och de gaser som bildas under förloppet.

Vilken gaslåga är hetast svets?

Där finns även temperaturen i (Kelvin) inskriven. Där ser man ju tydligt att 1000K (726.85C) är Rödgult (och en utmärkt härdtemperatur för stål). Fortsätter man och jämför på färgskalan ser man tydligt att toppen på den inre lågan i en gaslåga nr 4 är K (7726C-8726C) vilket är riktigt hett liksom.

Hur startar man en svets?

Starta svetsen genom att stryka elektrodens spets mot arbetsstycket. Så fort ljusbågen tänts ska elektroden föras tillbaka till fogens början. Här är det viktigt att hålla samma avstånd så att ljusbågen inte förlängs. När du svetsar är det viktigt att båglängden är kontinuerlig och så kort som möjligt.

Vad är det för arbetstryck för acetylen vid svetsning?

Gossebear (trådstartaren) Håller på och lär mig själv att gas svetsa, det funkar bra upp till 300L munstyckena men där efter så får jag inte till rätt blanding av acytylenen, upp till 300L munstycket fungerar det bra med 0.8 i gastryck på acytylen manomentern.

Vilka funktioner har beläggningen vid svetsning med belagd elektrod?

Vid svetsning tänds en ljusbåge mellan elektroden och svetsfogen. Denna båge smälter elektroden varvid höljet bildar en skyddande slagg. Höljet har flera funktioner: Skydda dropparna och smältbadet mot luftens skadliga inverkan genom den smälta slaggen och de gaser som bildas under förloppet.

Vad kan man använda Gasmetallbågsvetsning med Rörelektrod till?

Användningsområde. Rörelektrod kan användas för svetsning i alla ståltyper, olegerat-, låglegerat-, och rostfritt stål i plåttjocklekar från 2 mm och uppåt.

Hur varm är en gaslåga?

Fortsätter man och jämför på färgskalan ser man tydligt att toppen på den inre lågan i en gaslåga nr 4 är K (7726C-8726C) vilket är riktigt hett liksom.

Vad består svetsgas av?

En vanlig låga består av 50 % acetylen och 50 % syre. Där gasen strömmar ut igenom munstycket tänder man på gasen så att den brinner. Man tillför mycket värme så att materialet och tillsatsmaterialet (en metallpinne) smälter samman.