:

Hur ofta gödsla kål?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ofta gödsla kål?
  2. Hur skydda kål?
  3. Hur lyckas man med grönkål?
  4. Hur sent kan man Kallså?
  5. När kan man plantera ut svartkål?
  6. När kommer Kålfjärilarna?
  7. Hur skydda Kålplantor?
  8. Hur skyddar man grönkål?
  9. Hur ofta ska man vattna grönkål?
  10. Hur sent kan man Vinterså?
  11. När Kallså zinnia?
  12. Har små krusiga blad?

Hur ofta gödsla kål?

Rensa, vattna och gödsla Kål är ett hungrigt växtslag, när plantorna tagit sig och börjat växa bör de gödslas med hönsgödsel, nässelvatten eller liknande och sedan ytterligare ett par gånger på sensommaren.

Hur skydda kål?

Kål gillar inte när det blir för varmt, då kan plantorna bli stressade och börja blomma. Därför är det inte fullt så bra att täcka med fiberduk. Det är bättre att välja ett finmaskigt nät under sommaren.

Hur lyckas man med grönkål?

Grönkål är lätt att odla och plantorna är mycket dekorativa i trädgårdslandet. Kålen trivs i grönsakslandet på en solig eller halvskuggig plats och växer bäst i en näringsrik och fukthållande jord. Det är viktigt att jorden är kalkad med ett högre pH-värde över 7,0 för att undvika klumprotsjuka.

Hur sent kan man Kallså?

Men fler växter än vad man tror kan sås kallt. I princip alla ettåriga sommarblommor sås kallt hos oss och att kallså zinnia, som är en av mina absoluta favoritblommor, har blivit en tradition. Från januari fram till i början, mitten av maj, kan man så dem i ouppvärmda växthus.

När kan man plantera ut svartkål?

I slutet av april planterar jag ut dem i landet (om våren inte bjudit på bakslag just då) och där får de stå under fiberduk för att växa till sig. I maj börjar jag skörda blad till sallader och i juni har de blivit lagom stora för att räcka till vår goda pastasås.

När kommer Kålfjärilarna?

Kålfjärilen har 2 till 3 generationer per år. Ur de övervintrade pupporna framkommer på våren, vanligen i maj månad, fjärilar, som lägger ägg på vilda korsblommiga växter (familjen Brassicaceae). De efter omkring 14 dagar framkomna larverna blir i juli månad fjärilar.

Hur skydda Kålplantor?

På plats så tidigt som möjligt. Med ett kålnät kan du skydda dina kålplantor och hindra kålfjärilen och kålmalen från att lägga ägg. Det är viktigt att det kommer på plats så tidigt som möjligt – redan när du planterar ut dina försådda kålplantor.

Hur skyddar man grönkål?

Med hjälp av ett kålnät kan du undvika att dela din skörd med hungriga larver. Ångkokt, nyskördad broccoli. Hemodlad grönkål till julbordet. Kimchi på hemodlad salladskål och chili.

Hur ofta ska man vattna grönkål?

I regel behöver grönkålen ingen bevattning förutom under sin första tid ute, men du kan gärna gödsla den lite extra under sommaren eller täcka upp plantorna med gräsklipp.

Hur sent kan man Vinterså?

Vanligtvis görs vintersådd i november-mars, beroende på var i landet du odlar. Det är viktigt att sådden görs när det är kallt, så att inte fröerna lockas att gro innan vintern. Om de gör det riskerar de att frysa sönder när det blir kallt.

När Kallså zinnia?

Men fler växter än vad man tror kan sås kallt. I princip alla ettåriga sommarblommor sås kallt hos oss och att kallså zinnia, som är en av mina absoluta favoritblommor, har blivit en tradition. Från januari fram till i början, mitten av maj, kan man så dem i ouppvärmda växthus.

Har små krusiga blad?

Savoykål är som ett skådespel att se när det dag för dag sluter sig till ett huvud. De krusiga bladen i varierande gröna toner är ovärderliga i vår matlagning. Vi använder dem färska i kålsallader och tillagade som gratinerade klyftor, kålpudding och soppor. Savoykål kan odlas sent på säsongen.