:

Hvad hedder buddhismens Gud?

Innehållsförteckning:

  1. Hvad hedder buddhismens Gud?
  2. Hvad bliver man genfødt som i buddhismen?
  3. Hvordan adskiller Vajrayanabuddhismen sig fra de tidligere former for buddhisme?
  4. Hvad kan man blive genfødt som i hinduismen?
  5. Hvad hedder de 3 største guder i hinduismen?

Hvad hedder buddhismens Gud?

Buddhismen forholder sig almindeligvis ikke til overnaturlige skabninger (som Gud eller guder). Nogle mener derfor, at buddhismen skal betragtes som en ikke-teistisk religion. Nogle former for buddhisme er ligefrem ateistiske, mens andre er mere religiøse.

Hvad bliver man genfødt som i buddhismen?

Det buddhistiske menneskesyn er præget af troen på reinkarnation, samsara, men der er ikke tale om samme form for genfødsel, som den hinduistiske. Denne er en sjælevandring, hvor sjælen vandrer fra liv til liv i forskellige legemer. Buddhisterne anerkender ikke sjælens eksistens.

Hvordan adskiller Vajrayanabuddhismen sig fra de tidligere former for buddhisme?

Det særlige ved vajrayanabuddhisme er bl. a. at den bruger nogle særlige (tantriske) metoder til at eliminere karma. Dette kan være forskellige "vajrayanameditationer" typisk med en såkaldt opbyggende og fuldendende fase.

Hvad kan man blive genfødt som i hinduismen?

Hinduerne mener, at man bliver genfødt, når man dør. Det kan være i form af en plante, en sten, et dyr eller et menneske.

Hvad hedder de 3 største guder i hinduismen?

Brahma (Skaberen) gift med Sarasvati (Visdomsgudinden). Vishnu (Opretholderen) gift med Lakshmi (Skønheds- og Kærlighedsgudinden). Shiva (Både ødelægger og velgører) gift med Parvati (gud for energi og kraft).