:

Hur mycket känner en läkare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket känner en läkare?
  2. Får läkare betalt per patient?
  3. Vad tjänar hyrläkare i Norge?
  4. Vad får vårdcentralen betalt för listade patienter?
  5. Hur bekostas Kry?
  6. Hur mycket tjänar man som stafettläkare?
  7. Kan man läsa akutsjukvård på distans?

Hur mycket känner en läkare?

Den genomsnittliga månadslönen för specialistläkare i Sverige är 79 200 kronor år 2020. Här kan du se hur lönen påverkas av ålder, utbildningsnivå, sektor och region.

Får läkare betalt per patient?

Läkare jobbar extra på akuten och får mer betalt ju fler de behandlar. 350 kronor per ”färdig” patient får de i ersättning. Det är en del av Sahlgrenskas arbete med att försöka akutmottagningen att fungera bättre efter förra vinterns kris när patienter kunde bli kvar i uppemot tre dygn.

Vad tjänar hyrläkare i Norge?

Samtidigt åker doktorer från samma sjukhus till Norge på sin kompledighet och vikarierar. Systemet är helt galet. Peter Bistoletti berättar att han tjänar bra på sina inhopp, en vecka kan ge mellan 80 000 och 90 000 kronor.

Vad får vårdcentralen betalt för listade patienter?

Primärvården fungerar nämligen som ett försäkringsbolag. Regionen betalar varje år vårdcentralerna för varje listad patient, både sjuka och friska. Ersättningen vårdcentralerna får för de friska bekostar vården av de sjuka.

Hur bekostas Kry?

Patienten loggar in hos nätdoktorn med BankID och fyller i formulär. Sedan följer ett 10–15 minuter långt läkarbesök. Avgiften är 250 kronor och landstinget debiteras kronor.

Hur mycket tjänar man som stafettläkare?

Om vi säger att bemanningsbolaget ger läkaren hela ersättningen motsvarar det en lön på 900 kr/h. Räknar vi på att heltid motsvarar 165 timmar per månad får en specialist i allmänmedicin en månadslön motsvarande 148 500 kr. Motsvarande beräkning för legitimerad läkare ger en lön på ca 121 700 kr.

Kan man läsa akutsjukvård på distans?

Utbildningen ges enligt Skolverket och motsvarar de kurser som ges på gymnasieskolans vård och omsorgsprogram med fördjupning mot Akutsjukvård. Utbildningen sker på distans med 3 fysiska träffar à 2 dagar på plats på Österlens folkhögskola per termin.