:

Varför slår mitt hjärta långsamt?

Innehållsförteckning:

  1. Varför slår mitt hjärta långsamt?
  2. Kan hjärtat bli trött?
  3. Hur känner man av förmaksflimmer?
  4. Hur kollar man hjärtmuskelinflammation?
  5. Varför slår hjärtat så hårt när jag ska sova?

Varför slår mitt hjärta långsamt?

Bradykardi. Bradykardi innebär att hjärtat slår långsammare än normalt – färre än 50 gånger i minuten. Bradykardi kan bero på att de elektriska impulserna från sinusknutan bildas för sällan eller på att de elektriska impulserna fastnar i AV-knutan, His'ka bunten eller i det nedre retledningssystemet.

Kan hjärtat bli trött?

Hur känner man igen hjärtrelaterad trötthet och kraftlöshet? Trötthet är ett tämligen allmänt symptom. Avvikande trötthet sägs ibland förebåda en hjärtsjukdom, till exempel hjärtinfarkt. Det är dock ofta svårt att identifiera symptomet eftersom endast allmän trötthet inte tyder på hjärtsjukdom.

Hur känner man av förmaksflimmer?

Vid förmaksflimmer är det vanligt att få ett eller flera av följande symtom: Hjärtat slår hårt och fort. Pulsen slår oregelbundet. Du kan känna dig andfådd och svag vid minsta ansträngning.

Hur kollar man hjärtmuskelinflammation?

Du får berätta om dina besvär och läkaren gör en kroppsundersökning. Vanligtvis undersöks du med EKG för att se hur hjärtat fungerar. Du får också lämna blodprover. Ibland behövs fler undersökningar som till exempel lungröntgen, ultraljud eller magnetkameraundersökning av hjärtat.

Varför slår hjärtat så hårt när jag ska sova?

psykologiska faktorer: ångest och oro och panikattacker. hjärttillstånd: problem med hjärtrytmen och förmaksflimmer. hormonförändringar: klimakteriet och graviditet. läkemedel: vissa antihistaminer och antidepressiva läkemedel.