:

Vad består information på internet av?

Innehållsförteckning:

 1. Vad består information på internet av?
 2. När blev internet tillgängligt för allmänheten?
 3. Vad är bra och dåligt med internet?
 4. När började man använda wifi?
 5. Hur kan ett nätverk se ut?
 6. När skickades det första meddelandet över ARPANET?
 7. Vad är nackdelen med internet?
 8. Vad finns det för nackdelar med internet?

Vad består information på internet av?

Internet är ett gigantiskt nätverk med datorer som sträcker sig över hela världen. Nätverkets infrastruktur består av ett stort antal kablar, datorer, servrar, routrar satelliter samt Wifi-torn, som bland annat drivs av företag, universitet samt regeringar.

När blev internet tillgängligt för allmänheten?

Man brukar säga att internet — world wide web — föddes den 1 januari 1983. Samma år togs det första e-postmeddelandet emot i Sverige. Den första webbplatsen kom den 6 augusti 1991 och fanns på http://info.cern.ch. Den går att besöka än idag.

Vad är bra och dåligt med internet?

Internet är en naturlig del av våra liv, och bidrar bland annat till att vi kan hitta korrekt information inom några sekunder, nyttja underhållningstjänster såsom Netflix samt SVT Play samt använda kommunikationsappar likt Facebook Messenger. Men det finns även nackdelar, likt förlust av integritet samt piratkopiering.

När började man använda wifi?

1997 skapade IEEE den första standarden för trådlösa nätverk. Wifi alliance döpte 2018 om standarderna med sina egna beteckningar men de gamla benämningarna från IEEE hänger kvar. 1997 skapades IEEE 802.11 som stödde en maximal hastighet på 2 Mbit/s, alldeles för långsam för de flesta applikationer.

Hur kan ett nätverk se ut?

Ett starkt nätverk bygger på ett ömsesidigt förtroende - individerna i ditt nätverk måste kunna lita på dig för att vilja gå i god för dig när du ber om hjälp. Även du måste kunna lita på de som du vänder dig till för att lösa sådana utmaningar och hinder som du kan möta i din vardag - både privat och i arbetslivet.

När skickades det första meddelandet över ARPANET?

Man brukar räkna med att internet kom till 29 oktober 1969, halv elva på kvällen. Två år senare, 1971, skickas det första e-postmeddelandet via Arpanet och år 1973 består nätverket av hela fyrtio uppkopplade datorer.

Vad är nackdelen med internet?

Inte bara kriminalitet och bristande säkerhet utan själva innehållet på internet har dåliga egenskaper. Bristande källkritik, falsk information och rent skräp. Till detta kommer hat och mobbning och att användningen kan ta över, ta för mycket tid och ibland leda till ett beroende.

Vad finns det för nackdelar med internet?

Men det finns även nackdelar, likt förlust av integritet samt piratkopiering....Nackdelar med Internet

 1. Internet kan ge upphov till sämre integritet. ...
 2. Internet kan vara beroendeframkallande. ...
 3. Det kostar pengar att koppla upp sig. ...
 4. Internet kan vara en farlig plats.