:

Vad är Kakelpest?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Kakelpest?
  2. Hur rengöra Marktegel?
  3. Hur får man rent stenplattor?
  4. Hur rengör man trädgårdsplattor?
  5. Hur får man bort mossa från berget?

Vad är Kakelpest?

Kakelpest beror på en sorts lav, som har börjat gro på stenplattornas algbeläggning och i sprickorna mellan plattorna. Det ger en tråkig beläggning på stenplattorna, som till och med blir hala att gå på när det regnar.

Hur rengöra Marktegel?

Om en avlagring i undantagsfall inte kan tas bort med vatten och borste kan det ha skett en kemisk reaktion mellan saltutslagen. Här är det nödvändigt att ta bort saltutfällningarna med högtrycksspruta och i svåra fall mekanisk rengöring eller eventuellt med stenrengöringsmedel.

Hur får man rent stenplattor?

Börja med att rengöra stenplattorna med kvast och vatten. Borsta först bort löst liggande grus och smuts. Spola sedan vattnet över ytan och skrubba bort fläckar och missfärgningar. Gå över fläckarna flera gånger och ge dom vald dom tål.

Hur rengör man trädgårdsplattor?

En arbetsinsats – En rejäl arbetsinsats med skurborste är en bra och miljövänlig metod. Regelbunden rengöring med vatten och kvast får bort smuts alger och mossa. Ett alternativ är att slipa bort algerna: Strö ut fogsand över plattorna och sopa ordentligt. Det tar tid, men samtidigt fyller du på fogarna med ny sand.

Hur får man bort mossa från berget?

Jag har precis rensat ett berg från mossa (det blev JÄTTEfint) och jag hade både gräs och mossa där så det blev nog att riva och slita. Men när det värsta var borta fungerade högtryckstvätten fint!