:

Vilka ostar passar till champagne?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka ostar passar till champagne?
  2. Kan man dricka champagne till ost?
  3. Vilken ost passar till bubbel?
  4. Vilka ostar passar till Cava?
  5. Vilken choklad passar till Champagne?
  6. Vad kan man dricka till ostbricka?
  7. Vad dricka till getost?
  8. Vad passar bra till Cava?
  9. Vilken dessert passar till Champagne?

Vilka ostar passar till champagne?

Gräddiga ostar som en vällagrad brie eller mogen (inte övermogen) ost i camenbertstil kan vara gott till. Creamy White med tryffel är gott och ger en lyxigt touch till ostbrickan. Nötiga hårdostar i samma stil som comté - till exempel gruyére eller vällagrad grevé – är gott till.

Kan man dricka champagne till ost?

Om man vill dricka champagne till ost får man tänka på att champagner har väldigt hög syra. Därför bör man para champagne med ostar som också har hög syra, som getost eller fårost. Samma sak gäller för torra vita viner gjorda på druvor som Riesling, Sauvignon Blanc eller Chardonnay.

Vilken ost passar till bubbel?

Om du till exempel serverar milda, krämiga vitmögelostar som exempelvis brie, camembert, en lite syrlig getost och en nötig hårdost som till exempel gruyére eller en vällagrad prästost går det alldeles utmärkt att servera bubbel till.

Vilka ostar passar till Cava?

Det finns många ostar som gifter sig väl med det mousserande vinet. Välj gärna milda ostar på ko- och getmjölk och helst från Spanien. Manchego är ett säkert kort! Men även en "vanlig" herrgårdsost är god till cava.

Vilken choklad passar till Champagne?

Oväntat nog är choklad smaksatt med chili en lyckad kombination till champagne. Även choklad med karamell och havssalt fungerar mycket bra. – Min absoluta favoritkombination är just denna! Den lilla hinten av salt fungerar utmärkt till champagnens friskhet och bubblorna livar verkligen upp smakpaletten i chokladen.

Vad kan man dricka till ostbricka?

Vad passar att dricka till ostbrickan?

  • Välj ett fylligt rödvin, gärna på Cabernet Sauvignon, Shiraz (Syrah), Tempranillo eller Pinotage.
  • Allt gott lagrat rött vin funkar.
  • Riktigt lyxigt blir det med en fin Amarone från Italien.

Vad dricka till getost?

I stort sett vilket vin som helst – vitt, rött eller rosé – förutsatt att det är ungt, friskt, oekat och kallt, funkar perfekt med getost.

Vad passar bra till Cava?

Tänk tapas i form av charkuterier, ostar och röror. När det är många smaker och en generös mängd vitlök kryddat maten tillför kava en behaglig fräschör. Vinet passar även bra till ostbrickan – välj milda ostar på ko- och getmjölk, gärna från Spanien. Krämiga ostar passar extra bra.

Vilken dessert passar till Champagne?

Tårtor, maräng och smörkakor är den perfekta matchningen till söta champagner. Den gyllene regeln är alltså söt eller halvsöt Champagne till söta desserter. Det kan låta som att kombinationen blir sliskigt söt, men sötman i maten gör att champagnen istället upplevs som friskare och torrare.