:

Vad betyder CC i undertexter?

Innehållsförteckning:

  1. Vad betyder CC i undertexter?
  2. Vad betyder undertext på svenska?
  3. Vad heter undertext på engelska?
  4. Hur får man fram texten på TV4?
  5. Vad är en Caption?
  6. Vad betyder Closed Caption?
  7. Varför ingen text på Apple TV?

Vad betyder CC i undertexter?

Sök efter undertexter (CC), undertexter för döva och hörselskadade (SDH) eller syntolkning (AD).

Vad betyder undertext på svenska?

Undertext är vad som kan läsas mellan raderna. I vanligt umgänge med människor säger man inte alltid direkt rakt ut allt vad man menar. Ibland säger man vad mottagaren vill höra, ibland lindar man in sin åsikt i andra ord.

Vad heter undertext på engelska?

Subtitle: English. Recommended for age: From age 7. Alla de bästa filmerna har undertext. All the best movies have subtitles.

Hur får man fram texten på TV4?

Textning för hörselskadade, sidan 199 På tv textas svenska program för hörselskadade. Det är en dold undertextning som måste aktiveras av tv-tittaren själv via text-tv knappen på fjärrkontrollen och sidan/siffrorna 199.

Vad är en Caption?

Captions, alltså själva texten i inlägget som du publicerar, kan vara riktigt knepig att få till. Många är vi som har suttit och stött och blött samma text om och om igen för att få till en klockren caption.

Vad betyder Closed Caption?

Undertexter brukar även kallas för textremsor eller textbeskrivningar; på engelska säger man Subtitles eller Open/Closed Captions.

Varför ingen text på Apple TV?

På iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, smart-tv eller strömningsenhet. Gå till Inställningar och välj Hjälpmedel. Under Hörsel väljer du Undertext och dold textning. Välj Textning för hörselskadade för att aktivera det.