:

Är kanel bra för blodtrycket?

Innehållsförteckning:

  1. Är kanel bra för blodtrycket?
  2. Vilka frukter sänker blodtrycket?
  3. Är det bra att äta kanel?
  4. Varför är kanel bra för kroppen?
  5. Är det farligt att äta kanel varje dag?

Är kanel bra för blodtrycket?

Tidigare studier har visat att högt blodsocker leder till åderförkalkning, vilket i sin tur leder till hjärt-kärlsjukdomar. Vanlig kanel har visat sig sänka blodsockret. Kan det vara en lösning? Försämrade matvanor runt om i världen leder till en ökning av kroniska sjukdomar som typ 2-diabetes och hjärt-kärlsjukdomar.

Vilka frukter sänker blodtrycket?

Välj livsmedel som innehåller mineralämnena kalcium, kalium och magnesium för att påverka ditt blodtryck....Kalium finns i:

  • banan, melon, torkad frukt, äpple, vinbär och aprikoser.
  • potatis och gröna grönsaker som spenat, broccoli, grönkål, brysselkål, avokado.
  • bönor, ärtor, linser.
  • mjölk, fil, yoghurt.
  • nötter och frön.

Är det bra att äta kanel?

Kanel är bra för tarmen hälsa också. Det hjälper till att förhindra bland annat matsmältningsbesvär. Även åkommor som IBS, sura uppstötningar, diarré samt även kronisk smärta som artrit har visat sig lindras genom kanelkonsumtion. Kanel kan förhindra tillväxt och spridning av cancerceller.

Varför är kanel bra för kroppen?

I modernare tid finns studier, av varierande kvalitet, som pekar på att kanel kan sänka blodtrycket, hämma tillväxten av magsårsbakterien Helicobacter pylori, främja matsmältningen, sänka kolesterolnivåer i blodet och verka inflammationshämmande. Men i kanel finns det levertoxiska ämnet kumarin.

Är det farligt att äta kanel varje dag?

Ät inte mycket kanel regelbundet. Vuxna bör begränsa sin konsumtion av kanel till ungefär en tesked per dag och barn till ungefär en halv tesked per dag för att undvika risk för leverskador. Att äta mer kanel än detta vid enstaka tillfällen innebär dock inte någon risk.