:

Hur blir man av med kronisk nästäppa?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir man av med kronisk nästäppa?
  2. Vad är kronisk sinuit?
  3. Hur länge kan man vara täppt i näsan?
  4. Vad är Krustor i näsan?
  5. Vad är Ethmoidit?

Hur blir man av med kronisk nästäppa?

Behandling

  1. rökstopp vid rökning.
  2. optimerad behandling vid astma eller allergi.
  3. eliminering av eventuella utlösande faktorer.
  4. koksaltsköljning av näsa.
  5. höjd huvudända på säng eller näsvingevidgare vid nattlig nästäppa.

Vad är kronisk sinuit?

Med kronisk sinuit avses att patienten haft sinuitbesvär i över 3 månader. Symtomen vid sinuit är värk över kinderna ner i överkäkens tänder, nästäppa, kletig snuva, huvudvärk och spänningskänsla över kinderna. Sinuit behandlas med antibiotika och avsvällande medicin, samt i vissa fall spolning av bihålorna.

Hur länge kan man vara täppt i näsan?

En förkylning går oftast över av sig själv och efter någon eller ett par veckor är de flesta helt friska igen. De vanligaste symtomen vid en förkylning brukar vara snuva, täppt näsa, hosta, heshet och ont i halsen.

Vad är Krustor i näsan?

Det är vanligt med sår eller sårskorpor i näsan. Det kan leda till att det blöder eller luktar illa i näsan. Såren orsakas oftast av en infektion med virus eller bakterier och brukar försvinna av sig själv. Försök att inte pilla på såren, även om det kan vara svårt.

Vad är Ethmoidit?

Ethmoidit hos barn är en akut bakteriell sinuit i ethmoidalceller och är oftast ensidig. Tillståndet kräver akut handläggning för att undvika spridning till orbita och risk för blindhet. Sällsynt komplikation är septisk sinus cavernosus-trombos.