:

Var i lagstiftningen hittar man listan över olika avfallstyper där de som utgör farligt avfall är utmärkta med en asterisk *?

Innehållsförteckning:

  1. Var i lagstiftningen hittar man listan över olika avfallstyper där de som utgör farligt avfall är utmärkta med en asterisk *?
  2. Hur länge ska man spara transportdokument?
  3. Vad innebär den nya avfallsförordningen?
  4. Vad gäller angående blandning av farligt avfall?
  5. När krävs transportdokument?
  6. När blir en produkt ett avfall?
  7. Är batteri farligt avfall?
  8. Var slänger man gamla termometrar?

Var i lagstiftningen hittar man listan över olika avfallstyper där de som utgör farligt avfall är utmärkta med en asterisk *?

Farligt avfall är märkt med asterisk (*) Vilken avfallskod du ska välja beror på avfallets ursprung (verksamhet och process) och egenskaper. Du hittar avfallskoder antingen i bilaga 3 till avfallsförordningen eller under avsnitt 13 i olika produkters säkerhetsdatablad.

Hur länge ska man spara transportdokument?

Transportdokumenten bör sparas i minst tre år. Det farliga avfallet bör transporteras bort minst en gång per år.

Vad innebär den nya avfallsförordningen?

Förbud mot att förbränna separat insamlat avfall Medlemsländerna ska säkerställa att avfall som samlats in separat för att förberedas för återanvändning och materialåtervinning inte direkt går till förbränning eller deponeras. Detta krav implementeras genom 3 kap. 19 § avfallsförordningen (2020:614).

Vad gäller angående blandning av farligt avfall?

Avfall som utgörs av metallegeringar i sin massiva form och som inte är förorenat med farliga ämnen ska vid bedömningen inte anses vara farligt avfall. 2. avsaknaden av farliga egenskaper inte är en följd av att avfallet har blandats eller spätts ut i syfte att inte behöva tillämpa bestämmelserna om farligt avfall.

När krävs transportdokument?

När farligt avfall transporteras inom Sverige ska det åtföljas av ett transportdokument. Den som lämnar avfallet utan att själv vara transportör (avfallslämnaren) och den som tar emot avfallet för transport (transportören), ska se till att det finns ett transportdokument som medföljer transporten.

När blir en produkt ett avfall?

En producent definieras i detta sammanhang som: den innehavare som överför till exempel metallskrot till en annan innehavare för första gången efter det att metallskrotet har upphört att vara avfall. Bestämmelserna gäller även den som importerar motsvarande material till EU.

Är batteri farligt avfall?

Elavfall räknas också som farligt avfall Alla produkter med sladd eller batteri ska lämnas som elavfall när de är förbrukade. Det kan finnas inbyggda batterier i många produkter. Hela produkten ska då lämnas in. Butiker som säljer elprylar kan också ta emot elavfall.

Var slänger man gamla termometrar?

gamla febertermometrar ska lämnas på din kommuns återvinningsstation. En digital febertermometer sorteras bland elavfall. En kvicksilverfebertermometer sorteras bland farligt avfall.