:

Vad är Silikonlim?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Silikonlim?
  2. Kan man lägga silikon på silikon?
  3. Är silikon organiskt?
  4. Vilket lim fäster på silikon?
  5. Vad är medicinskt silikon?
  6. Hur målar man silikon?

Vad är Silikonlim?

Silikon är ett av få plastmaterial som behåller sin elasticitet vid låga minustemperaturer. Elasticitet brukar man ju vanligtvis önska av ett tätningsmedel. Silikon är baserat på kiselväten, medan andra plastlim är baserade på kolväten. Detta ger silikon något andra egenskaper.

Kan man lägga silikon på silikon?

Silikon fäster utmärkt på gammalt silikon. Jag har lagat mina akvarier så i flera år, helt utan problem. Man gör det bara onödigt svårt för sig om man skär bort allt silikon. Sen till rob: silikon åldras inte.

Är silikon organiskt?

Strukturellt kan silikoner anses utgöra ett mellanting mellan organiska och oorganiska polymerer. Deras molekyler kan antingen vara formade som kedjor eller som tredimensionella nät. Beroende på kedjornas längd, graden av nätstruktur och kolväteresternas kemiska sammansättning kan silikoner vara flytande eller fasta.

Vilket lim fäster på silikon?

Silikon limmas bäst med silikonlim. Vilket silikonlim som passar bäst beror på vilken typ av silikon det är som ska limmas. Om du inte redan vet vilken typ av silikon din detalj består utav så brukar det oftast gå att hitta i det tekniska databladet för produkten.

Vad är medicinskt silikon?

Medicinskt silikon Den här sortens silikon är gjort för att vara biokompatibelt. Det betyder att det har egenskaper som gör att det inte är farligt eller giftigt när det kommer i kontakt med hud eller slemhinnor. Inom medicin så används polymerer i flera syften. Man kan till exempel läka ärr med silikon.

Hur målar man silikon?

Silikonfogar kan inte målas. En av den härdade fogens stora styrkor är att ingenting fäster på den. Det gäller dessvärre även färg. Så om du inte kan hitta silikon i en färg som passar kan du ofta ersätta silikonet med en övermålningsbar fogmassa – dock aldrig i våtrum.