:

Vilken sorts smuts tar sura medel bort?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken sorts smuts tar sura medel bort?
  2. Hur ofta ska man rengöra cykelkedjan?
  3. Varför är det olika pH i hand och maskindiskmedel?
  4. Är såpa alkaliskt?
  5. Hur ofta ska man smörja cykelkedjan?
  6. Vad för vätska i ultraljudstvätt?

Vilken sorts smuts tar sura medel bort?

Städa bort kalk, salt och rost Om du ska ta bort kalk i till exempel badrum, dusch eller handfat ska du använda ett surt rengöringsmedel ofta kallat kalkbort. Dessa produkter har ofta ett PH värde lägre än PH 2.

Hur ofta ska man rengöra cykelkedjan?

Om du cyklar regelbundet, bör du rengöra och smörja kedjan minst en gång i månaden. Om du gillar leriga äventyr i terrängen, bör du rengöra den ännu oftare.

Varför är det olika pH i hand och maskindiskmedel?

Förklaring. Sedan en lång tid tillbaka har mängden skum fungerat som ett mått på ett diskmedels effektivitet. Som du observerat vid din jämförelse så skummar handdiskmedlet i både hårt och mjukt vatten och är enligt den gamla myten ett bra rengöringsmedel. Maskindiskmedlet löddrar däremot dåligt i båda vattentyperna.

Är såpa alkaliskt?

En vanlig fråga och det enkla svaret är att såpa är basisk.

Hur ofta ska man smörja cykelkedjan?

Cyklar du varje dag är det lämpligt att kolla kedjan ett par gånger i veckan och smörja upp vid behov. Har du cyklat i regn kan du med fördel torka av kedjan och smörja upp den. En ren och smord kedja har mer än dubbelt så lång livslängd som en torr kedja. På marknaden finns många bra tvätt och smörjmedel.

Vad för vätska i ultraljudstvätt?

Svar: En ultraljudstvätt rengör egentligen mekaniskt genom de tryckvågor som uppstår i vätskan. Därför fungerar det ofta med enbart vatten i ultraljudstvätten. Men det går alltid att hjälpa den lite på vägen. Bara att värma vattnet till 50-70 grader ökar rengöringsförmågan rejält.