:

Måste jag säga upp min bilförsäkring när jag byter bolag?

Innehållsförteckning:

  1. Måste jag säga upp min bilförsäkring när jag byter bolag?
  2. Vad är Konsumentverkets roll när det gäller Försäkringsdistributörer?
  3. Vad är tariff i Försäkringssammanhang?
  4. Varifrån kommer direktivet om Försäkringsdistribution Idd )?
  5. När gäller inte distansavtalslagen?

Måste jag säga upp min bilförsäkring när jag byter bolag?

För att byta bolag måste du kontakta ditt nuvarande bolag och meddela att du vill säga upp försäkringen. Du kan säga upp försäkringen när som helst men när försäkringen faktiskt avslutas beror på om det gäller en person- eller sakförsäkring.

Vad är Konsumentverkets roll när det gäller Försäkringsdistributörer?

Konsumentverket har tillsyn över den information som försäkringsdistributörer, såsom försäkringsbolag och försäkringsförmedlare, ger till konsumenter under förutsättning att informationen är kopplad till marknadsföringslagen. Ett försäkringsbolag ska lämna för- och efterköpsinformation enligt 2 kap., 10 kap., 17 kap.

Vad är tariff i Försäkringssammanhang?

Tariffer är fasta prislistor som bestämmer premierna som försäkringsbolag kan debitera konsumenter för försäkringsprodukter som säljs av dem. Exempel på dessa är hemförsäkringar. När premier tas ut är försäkringsbolagen inte det tillåtna att variera de priser som debiteras på en försäkring.

Varifrån kommer direktivet om Försäkringsdistribution Idd )?

Direktiv om försäkringsdistribution – Insurance Distribution Directive (IDD) Europaparlamentets och rådets direktiv (EU) 2016/97 om försäkringsdistribution trädde i kraft den 23 februari 2016. Genom direktivet upphävdes försäkringsförmedlingsdirektivet.

När gäller inte distansavtalslagen?

Exempel på varor och tjänster där ångerrätten inte gäller: Resor och boenden, till exempel flygbiljetter och hotellnätter. Varor som snabbt kan försämras, till exempel livsmedel. Fritidsaktiviteter som utförs på en bestämd dag eller under en begränsad tidsperiod, till exempel kulturevent och fotbollsmatcher.