:

Får man gratis skolmat i Tyskland?

Innehållsförteckning:

  1. Får man gratis skolmat i Tyskland?
  2. Hur är tyska skolan i Stockholm?
  3. Hur skiljer sig svenska och tyska skolsystemet?
  4. Vem äger tyska skolan?
  5. Varför läser vi tyska i skolan?

Får man gratis skolmat i Tyskland?

Idag är skolmaten gratis inom förskola, grundskola och oftast även i gymnasieskolan. Sverige och Finland är de enda länder i hela världen som serverar gratis skolmat. I exempelvis Storbritannien, Italien, Tyskland, Malaysia, Mexico och USA erbjuds eleverna skolmat, men varje elev måste betala för sin mat.

Hur är tyska skolan i Stockholm?

DSS är en traditionsrik och samtidigt livfull tvåspråkig skola med ett varierat skolliv och målsättningen att eleverna ska få en tysk examen (Deutsches Sprachdiplom DSD I och Deutsches Internationales Abitur DIA). Förutom detta kan våra elever som går ut årskurs 12 också få ett svenskt examensbevis.

Hur skiljer sig svenska och tyska skolsystemet?

Men även här förekommer skillnader i de olika Bundesländer. I Berlin t ex är det inte ovanligt att barn bara är 5 år när de börjar skolan, då barn som fyller 6 innan 31 december börjar skolan redan i augusti samma år. Grundskolan varar i fyra år i de flesta Bundesländer och sex år i Berlin och Brandenburg.

Vem äger tyska skolan?

Idag ägs den av tyska staten. 1958 blev Tyska Skolan Stockholm godkänd som tysk utlandsskola från Kultusministerkonferenz i Tyskland.

Varför läser vi tyska i skolan?

Med ett språk lär man sig även ett lands kultur och därmed affärskultur. Och det är just bristen på kunskaper om tysk affärskultur och språk som är det största hindret mot att svenska företag lyckas ännu bättre på den tyska marknaden, visar Tysk-Svenska Handelskammarens enkätundersökningar.