:

Varför elevinflytande?

Innehållsförteckning:

  1. Varför elevinflytande?
  2. Kan man validera till förskollärare?
  3. Hur kan personal i förskola och skola utifrån ett specialpedagogiskt perspektiv arbeta med en skola för alla?
  4. Vad ingår i lärarexamen?
  5. Vad innebär det att arbeta utifrån ett specialpedagogiskt arbetssätt?

Varför elevinflytande?

Du som är elev har rätt till inflytande över din utbildning och din arbetsmiljö. Elevinflytande främjar elevernas förmåga att ta eget ansvar och ökar lusten att lära. Det stärker också relationen mellan lärare och elever och leder till en större acceptans för de beslut som fattas.

Kan man validera till förskollärare?

En samlad bedömning av dina akademiska meriter och din tjänstgöringstid som obehörig lärare eller förskollärare görs i samband med ansökan. En bedömning av tidigare studier och yrkeserfarenheter görs för alla som ansöker till VAL. Det kallas validering och kan resultera i förkortade studier.

Hur kan personal i förskola och skola utifrån ett specialpedagogiskt perspektiv arbeta med en skola för alla?

Specialpedagogiska perspektiv För att bemöta alla barns behov menar Nilholm att en skola för alla barn är en bärande idé men hur man lägger upp arbetet med att bemöta allas behov kan se olika ut och hur detta arbete ska ske kan tolkas på olika sätt.

Vad ingår i lärarexamen?

Den omfattar 90 högskolepoäng varav 30 högskolepoäng är VFU och 60 poäng är utbildningsvetenskaplig kärna. Förkunskapskravet är 90 högskolepoäng för blivande lärare i årskurs 7- högskolepoäng för gymnasieskolan för de flesta ämnen.

Vad innebär det att arbeta utifrån ett specialpedagogiskt arbetssätt?

Specialpedagogisk verksamhet har en främjande, förebyggande och stödjande roll. I utbildningssammanhang handlar det om kunskap och ett förhållningssätt som utgår från alla människors lika värde och allas rätt och möjlighet att ingå i en gemenskap där de kan känna full delaktighet.