:

Hur rengöra kakel i badrum?

Innehållsförteckning:

  1. Hur rengöra kakel i badrum?
  2. Hur länge låta ättika verka?
  3. Vad är en Fogkrats?
  4. Vad är bäst att rengöra kakel med?
  5. Hur får man bort fläckar på kakel?
  6. Hur får man bort lukten av ättika?
  7. Hur värmer man ättika?

Hur rengöra kakel i badrum?

En blandning med lika delar ättika och vatten i en sprayflaska brukar vara effektivt. Alternativt kan du köpa en rengöringsprodukt för kakel i badrummet. Det går minst lika bra att även använda till att rengöra badkar. Denna behöver inte ha desinficerande egenskaper men den måste kunna lösa kalkavlagringar.

Hur länge låta ättika verka?

Skölj sedan med vatten och torka med en torr trasa. När det gäller duschmunstycket och kranar kan du linda in dem med en ren trasa eller hushållspapper och sedan spraya på ättika så att det blir fuktigt. Låt verka i ungefär 20 minuter och ta därefter bort trasan. Till sist torkar du kranen med en ren, torr trasa.

Vad är en Fogkrats?

Plasthandtag med 2 st blad av tungstenkarbid. Används för att kratsa ur gamla fogar vid arbeten där endast fogen ska bytas ut eller förnyas.

Vad är bäst att rengöra kakel med?

Så här rengör du kaklet Ta för vana att rengöra kakelväggar och klinkergolv en gång i veckan. Ett miljövänligt tips är att blanda 24-procentig ättika med lika delar vatten och spraya blandningen med en blomspruta. Låt vätskan verka i några minuter och torka sedan av med en mirakelduk.

Hur får man bort fläckar på kakel?

Alla typer av keramiska plattor kan rengöras med vatten och ett neutralt eller svagt alkaliskt rengöringsmedel (pH 7,5 – 9,5), så kallat allrengöringsmedel.

Hur får man bort lukten av ättika?

Allrent med eteriska olja. Om du inte är så förtjust i lukten av ättika så kan du förbättra doften med en eterisk olja.

Hur värmer man ättika?

Värm upp ättikan på spisen. Den ska bli varm, inte så att du bränner dig – men lagom för att kunna stoppa ner fingret i kastrullen. Var noga med att inte andas in de ångor som uppstår. När ättikan är fingervarm – häll ner i en sprayflaska med hjälp av en tratt.