:

Hur tar man död på en stubbe?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tar man död på en stubbe?
  2. Hur får man en gran att dö?
  3. Hur får man en stubbe att ruttna?
  4. Hur tar man död på grannens träd?
  5. Vilken spik dödar träd?
  6. När får man klippa grannens växtlighet?

Hur tar man död på en stubbe?

Finns det inte någon växtlighet i närheten så går det även att använda vanligt salt. Borra några hål i stubbarna och lägg i salt upprepade gånger under försommaren. Där det redan skjuter upp nya skott från rötterna ska man vattna med starkt saltvatten några gånger.

Hur får man en gran att dö?

Ringbarkar, dvs ta bort barken i en ring runt stammen (var som helst) gör man för att stoppa näringstillförseln till roten, och därmed ta död på trädet. Mycket bra för träd som skjuter rotskott. Samma med kopparspik.

Hur får man en stubbe att ruttna?

Ruttna stubben Du borrar helt enkelt hål i stubben och häller kaliumnitrat i varje hål. Därefter häller du varmt vatten i hålen så att det blandas med kaliumnitratet. Sedan väntar du i upp till 6 veckor medan stubben absorberar kaliumnitratet och blir mjuk. Därefter hugger du den i mindre bitar.

Hur tar man död på grannens träd?

Grannen vägrar att fälla trädet – vad ska jag göra? - Om grenar eller rötter tränger in på din fastighet och orsakar olägenhet för dig får du ta bort dem. Men om det finns risk för att trädet skadas måste din granne få möjlighet att själv ta bort grenen eller roten, säger Lena Rönngren.

Vilken spik dödar träd?

Koppar är ett giftigt ämne, som sprider med hjälp av saven i ett träd, när man just använder kopparspik. Vill man ha ett snabbt resultat, sätter man tätt med spikar runt stamfoten.

När får man klippa grannens växtlighet?

Om rötter eller grenar från träd eller buskar på grannens tomt tar sig över på din sida av tomtgränsen och ställer till besvär så får du själv klippa ner grenarna eller ta bort rötterna. Men ifall ingreppet kan innebära skada av betydelse för den granne som äger trädet så ska hen tillfälle att själv utföra åtgärden.