:

Hur får man bort fläckar på vinylgolv?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man bort fläckar på vinylgolv?
  2. Hur gör man rent ett vinylgolv?
  3. Hur får man bort gula fläckar på plastgolv?
  4. Vad använder man när man moppar?
  5. Hur mycket är en grad ättiksyra?
  6. Hur får man Glasvaser rena?
  7. Vad ska man torka vinylgolv med?
  8. Vad lägger man under vinylgolv?
  9. Hur får man bort gula fläckar på badrumsgolv?

Hur får man bort fläckar på vinylgolv?

Fläckar på ett vinylgolv är nästan aldrig bestånde. Du har inget att oroa dig för om du omedelbart tar bort det du spillt. En kvast, en mikrofiberduk, en dammsugare, en fuktig mopp … Du kan använda nästan vad som helst som finns i närheten för att rengöra ditt vinylgolv.

Hur gör man rent ett vinylgolv?

Om ditt vinylgolv bara är lätt nedsmutsat så räcker det ofta med att sopa eller dammsuga det för att få det rent. Om du behöver moppa golvet ska du använda en fuktig, väl urvriden skurduk eller mopp, gärna en mikrofibermopp. Använd vatten med lite allrent med pH 7-8, dosera enligt instruktioner på förpackningen.

Hur får man bort gula fläckar på plastgolv?

Några droppar diskmedel i ljummet vatten fungerar mycket bra. Någon gång i månaden kan man använda ett starkare rengöringsmedel på sin plast-, vinyl- eller linoleum matta. Man skall ta det försiktigt med sådana medel som innehåller klor eller annat som kan bleka då det kan lämna ljusa fläckar.

Vad använder man när man moppar?

Känner du dig osäker fungerar såpa för det mesta. Läs på flaskan hur mycket du ska ha, cirka en kapsyl brukar räcka. Om du tar för mycket såpa blir golven klibbiga. Använd en rentvättad mopp och justera moppskaftet till lagom längd innan du blöter moppen.

Hur mycket är en grad ättiksyra?

Vi rekommenderar därför att använda decilitermått eller matskedsmått när man doserar ättika till sin matlagning där 1 grad = 6 cl = 4 msk. Blanda 1 del ättika med 1 del vatten.

Hur får man Glasvaser rena?

Att använda salt eller fin sand och skaka runt i kärlet tillsammans med vatten är en annan metod. Är din glaspjäs värdefull kan de här knepen vara olämpliga, då är rådet i stället att lämna in glaset till ett glassliperi. Där kan en fackman rengöra och polera vasen, och återge den sin forna glans.

Vad ska man torka vinylgolv med?

Ett vinyl-/plastgolv påverkas inte av normalt hushållsspill. Torka upp spill med t ex hushållspapper innan det hunnit torka. Eftertorka alltid med trasa/hushållspapper och rent vatten.

Vad lägger man under vinylgolv?

Vinylgolv med klicklåssystem läggs utan lim och är enkla att lägga. Oftast kan du lägga det direkt ovanpå ditt nuvarande golv, men ytan måste vara hård, plan och torr. När du ska lägga golvet sätter du distanskilar för att få rätt avstånd till väggar och andra fasta installationer, det ger golvet utrymme för rörelse.

Hur får man bort gula fläckar på badrumsgolv?

Många får gula fläckar eller stora ytor som blir gulna i t. ex handfatet. Här är återigen bakpulver en räddare för att det vitt igen. Blanda i lite vatten, häll på på, låt stå och rengör sedan med en trasa.