:

Vad neutraliserar lukt?

Innehållsförteckning:

  1. Vad neutraliserar lukt?
  2. Hur får man bort ättika doft?
  3. Hur får jag bort lukten i mina skor?
  4. Hur blir man av med Tåbira?
  5. Hur blir man av med Kisslukt?
  6. Hur blir man av med parfymdoft?

Vad neutraliserar lukt?

Bikarbonat är ett universalmedel mot dålig lukt i hemmet, det funkar mot det mesta. En annan produkt som är utmärkt att använda för att bli av med dålig lukt är ättika. Genom att ställa ut skålar med tjugofyraprocentig ättika runt om i bostaden kan du absorbera dålig lukt på ett mycket effektivt sätt.

Hur får man bort ättika doft?

Allrent med eteriska olja. Om du inte är så förtjust i lukten av ättika så kan du förbättra doften med en eterisk olja.

Hur får jag bort lukten i mina skor?

Ett beprövat husmorsknep är att blanda 4 matskedar ättika med 1 liter vatten och massera in insidan av skorna med lösningen. Låta därefter skorna ligga över natten. Skölj sedan ur skorna ordentligt. Detta hjälper att få bort lukt i skorna, även om det kan hända att de luktar lite ättika efteråt.

Hur blir man av med Tåbira?

Tvätta fötterna varje dag och torka noga. Använd bomullsstrumpor och byt strumpor ofta. Undvik syntet- och gummiskor - välj hellre skor som andas, till exempel läderskor. Använd öppna luftiga skor som sandaler när det är möjligt.

Hur blir man av med Kisslukt?

Även om du använt ett rengöringsmedel kan en del av lukten sitta kvar, men som tur är finns det knep för att få bort även den mest envisa lukten: Blanda en tredjedel ättika med två tredjedelar vatten och skura ytan med blandningen. Strö därefter bakpulver på ytan och låt stå över natten.

Hur blir man av med parfymdoft?

Man kan strö bikarbonat på nästan vilka ytor som helst, även mattor och soffor, så hjälper det till att neutralisera doft och lukt. Låt det verka i några timmar och dammsug eller sopa bort det och släng i soporna. Även ättika är en klassiker när det kommer att ta bort lukt.