:

Kan man spåra ett SL kort?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man spåra ett SL kort?
  2. Hur mycket kostar ett SL Access kort?
  3. Hur får jag ett grönt SL-kort?
  4. När slutar SL blå kort gälla?
  5. Hur vet jag om mitt busskort funkar?

Kan man spåra ett SL kort?

Resehistorik hänförlig till SL:s periodbiljetter lagras i högst 60 dagar varefter uppgifterna anonymiseras. Efter det går det inte att koppla resehistoriken med någon viss person. Resehistorik kopplat till ett visst SL Access-kort laddat med reskassa sparas som räkenskapsinformation enligt gällande lagstiftning.

Hur mycket kostar ett SL Access kort?

Avgift för plastkort: 20 kr (engångsavgift, kan inte lösas tillbaka). SL Access kortet kan laddas med ett valfritt belopp (minimum 100 kr). Flera personer kan resa på samma kort men detta måste då registreras manuellt i biljettkassan eller av chauffören. Enkelbiljett kostar 31 kr/person med ett SL Accesskort.

Hur får jag ett grönt SL-kort?

Nu får du ett grönt SL-kort i kiosken, som du laddar med upp till förbetalda 20 resor i stället för att ha en reskassa. Tisdag den 10 maj, tar de nya gröna SL-korten över. Då kan man inte längre ladda på accesskorten i kiosker, dock går det bra i spärren.

När slutar SL blå kort gälla?

Nu har SL börjat fasa ut de blå Accesskorten – de ska ersättas med gröna. Resenärer som har reskassa kvar på sina kort kan dock använda den fram till mars 2023.

Hur vet jag om mitt busskort funkar?

ResSaldo är en nysläppt app till alla Android-telefoner med NFC-stöd* som gör det enkelt att kolla hur många dagar eller kronor man har kvar på sitt kollektivtrafiks-kort. Genom att föra sitt kollektivtrafiks-kort mot telefonen så får man snabbt upp saldot på hur många kronor man har kvar att åka för.