:

Vad heter artisten som döpt genren till reggae?

Innehållsförteckning:

  1. Vad heter artisten som döpt genren till reggae?
  2. Hur har reggae påverkat annan musik?
  3. När började Rock?
  4. När kom disco till?
  5. Vilket instrument spelade Bob Marley?
  6. I vilken takt går reggae?

Vad heter artisten som döpt genren till reggae?

Ordet dök i alla fall upp (något annorlunda stavat) i en låttitel för första gången i låten "Do The Reggay" med de etablerade ska-stjärnorna Toots & the Maytals 1968, och Toots Hibbert är också den som de flesta andra artister ger äran att ha döpt musikgenren. Reggay döptes snart om till reggae.

Hur har reggae påverkat annan musik?

Ursprungligen hämtade dancehall inspiration från reggae och rocksteady och experimenterade med instrument för att få fram den dansanta takten. Från 90-talet har dancehall hämtat nya influenser från annan karibisk musik som soca och även indisk popmusik och hip hop, rap och reggaeton.

När började Rock?

rock eller rockmusik är ett gemensamt namn på olika sorters musik som har varit populär bland främst ungdomar sedan 1950-talet. Rocken kommer från USA. Den uppkom som en blandning av de svartas bluesmusik och vit amerikansk folkmusik. Den tidiga rocken, rock'n'roll, var snabb, högljudd och mycket rytmisk.

När kom disco till?

Disco, på svenska ibland disko, är en kultur och en musikgenre som startades och utvecklades under 1970-talet i USA. Stilen har sitt ursprung i afroamerikanska kretsar i New York och Philadelphia, bland annat kring gaykulturen.

Vilket instrument spelade Bob Marley?

Bob Marley
Bob Marley vid en konsert i Dalymount Park den .
InstrumentGibson Les Paul
År som aktiv19
SkivbolagUnder de stora åren 19 Island Records (distribution) och egna Tuff Gong (produktion)

I vilken takt går reggae?

MusikSök: reggae. En musikform som i huvudsak vuxit fram på Jamaica och som karakteriseras av en mot rockmusiken omvänd taktbetoning: 1:a och 3:e slaget i 4/4-takt, medan rocken betonar 2:a och 4:e slaget. Musikens rytmik har klart afrikanska drag.