:

Hur blir man lednings och Organisationsutvecklare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir man lednings och Organisationsutvecklare?
  2. Vad gör en Organisationsutvecklare?
  3. Varför organisationsutveckling?
  4. Hur mycket tjänar en Organisationsutvecklare?
  5. Hur blir man Chef inom vården?
  6. Hur mycket tar en konsult i timmen?

Hur blir man lednings och Organisationsutvecklare?

En vanlig utbildningsbakgrund för de som arbetar som lednings- eller organisationsutvecklare är universitets- eller högskoleutbildning. Inriktningen kan vara olika beroende på vilken typ av organisation man vill arbeta inom. Det kan till exempel vara teknik, socialt arbete, samhällsvetenskap eller pedagogik.

Vad gör en Organisationsutvecklare?

Som organisationsutvecklare arbetar du med individ- och grupprocesser och därigenom med aktivt förändringsarbete i företag och organisationer. Organisationsutvecklare har kompetens inom personlig utveckling, kommunikation, coaching, konflikthantering, grupprocesser samt utveckling av grupper och organisationer.

Varför organisationsutveckling?

Varför organisationsutveckling? Alla verksamheter och organisationer är någon gång under sin livslängd i behov av organisationsutveckling. Detta behövs för att säkra företagets överlevnad i vårt moderna och snabbrörliga samhälle med ständiga förändringar och nya förutsättningar och utmaningar som dyker upp hela tiden.

Hur mycket tjänar en Organisationsutvecklare?

50 600 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur blir man Chef inom vården?

Lämplig utbildning är en högskoleutbildning på minst 3 år, exempelvis socionomprogrammet, helst med inriktning eller med påbyggnadsutbildning inom verksamhetsutveckling och ledarskap eller en annan högskoleexamen inom hälso- och sjukvården.

Hur mycket tar en konsult i timmen?

Hur mycket engagerar du dig utöver konsultuppdraget i konsultbolaget?

Pris per timme600 kr800 kr
Total möjlig inkomst (2000h)++
25 dagars semester-120 000-160 000
30 dagar för extra semester, vab, konferens, sjukdom, mellan uppdrag etc-144 000-192 000
Totalt intjänat per år936 000