:

Vad ska en RFI innehålla?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska en RFI innehålla?
  2. Vad är en RFI upphandling?
  3. Vad betyder Request for Proposal?
  4. Vad är en extern remiss?
  5. Vad är förhandlat förfarande?
  6. Vad innebär ordet anbud?
  7. Vilket av följande är ett exempel på ett anbud?
  8. Vad är en Cpv kod?
  9. Vad menas med tröskelvärden?
  10. Vad betyder lansera på svenska?
  11. Vad är det för skillnad på anbud och offert?
  12. Vad är en anbudsgivare?
  13. Vad menas med Tillitsprincipen?
  14. Varför Avtalsspärr?
  15. Vad är sociala tjänster och andra särskilda tjänster?

Vad ska en RFI innehålla?

Det du skickar ut bör innehålla följande: Information om din organisation. Beskrivning av det område som är aktuellt för upphandling. Syftet med RFI:n eller den externa remissen och hur informationen kommer att användas.

Vad är en RFI upphandling?

För att få mer information om produkter och tjänster på marknaden inför en upphandling använder Region Skånes upphandlingsverksamhet sig av RFI - Request For Information. RFI innebär att företag får möjlighet att lämna information om bland annat företaget och dess varor och tjänster.

Vad betyder Request for Proposal?

RFP (Request for Proposal) är ett engelskt uttryck som ofta används vid upphandling av e-handelslösningar. RFP är enkelt beskrivet är ett förfrågningsunderlag för att inhämta offerter från leverantörer.

Vad är en extern remiss?

Extern remiss innebär att Region Skåne ger företag och organisationer möjlighet att lämna synpunkter på utkastet till upphandlingsdokumenten innan upphandlingen annonseras.

Vad är förhandlat förfarande?

Förhandlat förfarande är ett förfarande där den upphandlande myndigheten eller enheten bjuder in utvalda leverantörer att förhandla om förbättringar i deras anbud.

Vad innebär ordet anbud?

Ett erbjudande om att ingå ett avtal. Ett avtalsförfarande inleds med ett anbud (synonym: offert) från den ena parten.

Vilket av följande är ett exempel på ett anbud?

Ekonomiskt sett är ett anbud ett affärserbjudande från en part (till exempel ett företag) till en annan, med syftet att få/ge ett skriftligt underlag från leverantörer/köpare både prismässigt och innehållsmässigt. Ett anbud kallas också ofta för offert.

Vad är en Cpv kod?

"Common Procurement Vocabulary" (CPV) är ett klassificeringssystem för offentlig upphandling som syftar till att standardisera den terminologi som används av upphandlande organisationer för att beskriva föremålet för en upphandling.

Vad menas med tröskelvärden?

Tröskelvärdet är den beloppsgräns som avgör vilka regler en upphandling ska följa, de direktivstyrda förfarandena över tröskelvärdena eller de nationella förfarandena under tröskelvärdena. Europeiska kommissionen beslutar om tröskelvärdena.

Vad betyder lansera på svenska?

Lansera betyder i stort sett samma sak som införa.

Vad är det för skillnad på anbud och offert?

En offert är ett skriftligt erbjudande Om det skriftliga erbjudandet är en större tjänst innehållande exempelvis offentliga upphandlingar kallas det istället för anbud. Ett anbud och en offert innebär detsamma med den skillnaden att ett anbud är bindande tills acceptfristen löpt ut.

Vad är en anbudsgivare?

En anbudsgivare är en leverantör som lämnar ett anbud i en offentlig upphandling eller en annan form av anbudsförfarande. Ett anbud är ett erbjudande från en part om att ingå ett avtal med en annan part.

Vad menas med Tillitsprincipen?

AvtL bygger på tillitsgrundsatsen som innebär att man är bunden vid sina misstag om mottagaren är i god tro, dvs inte bort inse misstaget. Tillitsgrundsatsen aktualiseras när någon som ingår avtal gör ett förklaringsmisstag dvs råkar göra fel när han avger anbudet eller accepten.

Varför Avtalsspärr?

Så länge en avtalsspärr löper får en myndighet inte ingå avtal i en upphandling. Under avtalsspärren kan anbudsgivarna ansöka om överprövning av upphandlingen i förvaltningsrätten. När avtalsspärren har löpt ut och beslut om tilldelning har fattats, kan avtal tecknas.

Vad är sociala tjänster och andra särskilda tjänster?

Sociala och andra särskilda tjänster De EU-direktiv som de svenska upphandlingslagarna bygger på ställer därför endast upp ett fåtal regler avseende dessa tjänster. Exempel på sådana tjänster är hälsovård, socialtjänst, kultur och utbildning.