:

Måste styrelseprotokoll vara numrerade?

Innehållsförteckning:

  1. Måste styrelseprotokoll vara numrerade?
  2. Hur ska protokoll numreras?
  3. Kan styrelsemedlem justera protokoll?
  4. Vem bestämmer dagordningen?
  5. Vem ska skriva under Bolagsstämmoprotokoll?
  6. Vem undertecknar verksamhetsberättelse?
  7. I vilken ordning skrivs protokoll under?
  8. Vem kan justera ett protokoll?
  9. Kan man ändra ett justerat protokoll?
  10. Vad ska stå i en dagordning?
  11. Vem ska skriva under ett årsmötesprotokoll?
  12. Vem skriver under årsstämman?
  13. Vem undertecknar styrelseprotokoll?

Måste styrelseprotokoll vara numrerade?

Protokollen bör vara numrerade i kronologisk ordning och följa föreningens verksamhetsår. Här kan du se exempel på hur ett protokoll kan vara utformat ex. styrelseprotokoll. När protokollet är justerat ska det skickas ut till samtliga i styrelsen.

Hur ska protokoll numreras?

Protokollnummer och paragrafer numreras löpande under året. Undantag är föreningsstämmans, alternativt extra föreningsstämmans, protokoll. Vid första mötet på året (januari) börjar föreningen exempelvis med protokoll nr 1/2012 och med § 1 och fortsätter sedan löpande under året.

Kan styrelsemedlem justera protokoll?

Protokoll vid styrelsesammanträde Protokoll ska föras vid sammanträde. Protokoll ska föras av ordförande eller den som utses av styrelsen. Protokollet ska undertecknas eller justeras av ordföranden samt en justerare. Även protokollföraren, om en sådan har utsetts, ska givetvis underteckna protokollet.

Vem bestämmer dagordningen?

Det är traditionellt sett ordförande som sätter dagordningen och beslutar vilka punkter som kommer att tas upp och i vilken ordning. Traditionellt sett så brukar en dagordning se ut på följande sätt: Mötets öppnande: Ordförande hälsar alla välkomna till mötet och förklarar det öppnat.

Vem ska skriva under Bolagsstämmoprotokoll?

Vid varje föreningsstämma måste föras protokoll. Protokollet ska innehålla beslut, röstlängd om sådan upprättats och resultat av eventuell omröstning. Protokollet ska undertecknas av protokollföraren, justeras av ordföranden och minst en justeringsman.

Vem undertecknar verksamhetsberättelse?

När det gäller verksamhetsberättelsen så ska den undertecknas av alla dem som ingår i styrelsen vid tiden för undertecknandet och innan det sänds ut till medlemmarna inför årsmötet. En ledamot som redan innan dess avgått ur styrelsen behöver inte underteckna verksamhetsberättelsen.

I vilken ordning skrivs protokoll under?

Alla styrelseledamöter ska skriva under protokollet. Datum ska framgå av protokollet (när beslutet skett). Ordförande, protokollförare och justerare behöver inte väljas.

Vem kan justera ett protokoll?

Om inget annat anges i stadgarna eller annan praxis finns i föreningen, så ska ett sådant protokoll undertecknas av mötessekreteraren och -ordföranden och sedan justeras av justerarna. Alla dessa signaturer ska vara på plats för att protokollet ska vara giltigt.

Kan man ändra ett justerat protokoll?

Den som justerar protokollet får självfallet inte ändra lydelsen av ett beslut som är korrekt redovisat i protokollet eller sätta sig i nämndens ställe och anteckna ett annat beslut än det som har fattats av nämnden.

Vad ska stå i en dagordning?

En dagordning består normalt av tre olika kategorier av punkter: formaliapunkter, diskussionspunkter, samt beslutspunkter. På en mötesdagordning kan det även förekomma meddelandepunkter, uppföljningspunkter och övriga frågor.

Vem ska skriva under ett årsmötesprotokoll?

Hur gör man? Svar: När det gäller årsmötesprotokolletska det undertecknas av den som fungerat som sekreterare på årsmötet och som därför skrivit protokollet. Detta är normalt inte samma person som styrelsens sekreterare.

Vem skriver under årsstämman?

Skriv under protokollet Protokollet ska skrivas under av dessa: bolagsstämmans ordförande. protokollföraren (om inte ordföranden själv har skrivit protokollet) den eller de justerare som stämman har utsett.

Vem undertecknar styrelseprotokoll?

Alla styrelseledamöter ska skriva under protokollet. Datum ska framgå av protokollet (när beslutet skett). Ordförande, protokollförare och justerare behöver inte väljas.