:

Måste man studera för att bo i studentlägenhet?

Innehållsförteckning:

  1. Måste man studera för att bo i studentlägenhet?
  2. Kan man bo på universitetet?
  3. Hur gammal måste man vara för att bo i studentlägenhet?
  4. Kan två personer bo i en studentlägenhet?
  5. Kan man bo själv som 17 åring?
  6. Hur många får man bo i en studentlägenhet?

Måste man studera för att bo i studentlägenhet?

För att ansöka om en studentlägenhet måste du vara över 18 år och kunna styrka dina studier genom antagningsbesked till högskola, universitet eller KY/YH-utbildning. Studierna ska avse minst 15 poäng per termin eller motsvarande. Distansstudier i eller utanför Stockholms län accepteras.

Kan man bo på universitetet?

Att man får utbildningsplats på en viss högskola/universitet betyder inte att någon ordnar boende åt dig. Det är två helt separata saker (eller nästan helt separata, för att man ej har rätt att ställa sig i kö till studentboende om man inte är student). Oftast bor det en student per ett litet rum (ca 12 kv.

Hur gammal måste man vara för att bo i studentlägenhet?

Stödboende. Ett stödboende innebär att du bor själv, men får stöd för att klara det. Du kan till exempel få bo i en egen lägenhet eller en studentkorridor. Stödboenden är till för unga mellan 16-20 år som inte kan bo hemma.

Kan två personer bo i en studentlägenhet?

Studentlägenhet med 2-4 rum Du kanske vill bo tillsammans med din bästa kompis eller din partner när du är student. Då är denna typ av bostad perfekt för dig! När du hyr en studentlägenhet har du en lägenhet med två till fyra rum samt eget pentry eller kök.

Kan man bo själv som 17 åring?

Du kanbo tillfälligt på ett så kallat skyddat boende om du är över 18 år och blir utsatt för våld eller hot. Det är oftast kvinnojourer som har såna boenden. Ibland bor du tillsammans med andra som är i en liknande situation. Ibland kan du få låna en lägenhet av jouren.

Hur många får man bo i en studentlägenhet?

kunna bo 20 personer, dvs. dubbelt så många som det är byggt för. Ett sådant förhållande får typiskt sett vara till men för inte bara för hyresvärden genom risk för ökat slitage utan även för de studenter som inte vill vare sig dela rum eller gemensamt kök med fler personer än som korridorboendet är avsett för.