:

Får man ha galler i NHL?

Innehållsförteckning:

  1. Får man ha galler i NHL?
  2. När får man spela utan visir?
  3. Hur länge varar en period i hockey?
  4. Hur många powerbreak i SHL?
  5. När slipper man galler i hockey?

Får man ha galler i NHL?

Alla spelare J18 och yngre samt alla damspelare är skyldiga att ha heltäckande ansiktsskydd. Övriga spelare födda 1984 eller senare som enbart använder visir måste då även använda tandskydd. Även domaren är skyldig att bära hjälm.

När får man spela utan visir?

För utespelare som är klassificerade som J18 och yngre (även målvakter) gäller att ansiktsskyddet ska vara så konstruerat att varken en puck eller ett klubblad kan tränga igenom gliporna. J18-spelare är säsongen födda 2002 eller senare. Visir ska bäras av alla herrspelare som är födda 1966 eller senare.

Hur länge varar en period i hockey?

De 60 minuter en ishockeymatch pågår är uppdelad på tre perioder. Var period är 20 minuter lång. Matchklockan stoppas vid varje enskilt spelstopp.

Hur många powerbreak i SHL?

Grundserien, HockeyAllsvenska Finalen, Play-off, Slutspelsserien och Direktkval till SHL kommer att innehålla tre Powerbreaks, en per period.

När slipper man galler i hockey?

Året man fyller 18 får manliga spelare möjligheten att ta av sig det heltäckande ansiktsgallret och ersätta det med ett halvtäckande visir, och tandskydd, en möjlighet som i princip alla utnyttjar.