:

Kan man byta från teknik till natur?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man byta från teknik till natur?
  2. Kan man byta från teknik till ekonomi?
  3. Kan man byta linje efter 2 månader?
  4. Kan man byta inriktning civilingenjör?
  5. Kan man byta universitet sista året?
  6. Vad kan man jobba med inom ekonomi?

Kan man byta från teknik till natur?

Om du vill byta program kan du prata med din studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa dig se om det finns lediga platser på Naturvetenskapsprogrammet för dig. Din rektor kan också hjälpa till, men de är inte skyldiga att låta dig byta ifall det inte finns lediga platser.

Kan man byta från teknik till ekonomi?

för att kunna byta måste plats finnas på Ekonomiprogrammet och sedan måste rektor vara villig att ta emot dig. Om du får godkända betyg i åk2 på teknik och sedan vill gå åk2 och 3 på ekonomi, är det inte en omöjlighet.

Kan man byta linje efter 2 månader?

Rektorn hjälper dig gärna att byta, men är inte skyldig att låta dig byta gymnasieprogram om det inte finns platser lediga för dig. Om det inte finns några lediga platser på det program du hellre vill gå på kan du söka till gymnasieprogrammet vid nästa gymnasieval.

Kan man byta inriktning civilingenjör?

Det brukar gå bra att byta om det program eller den kurs du läser har likadant upplägg som det program eller den kurs du vill byta till, under förutsättning att det finns lediga platser på utbildningen du vill byta till. Du måste också vara behörig för den utbildning du vill byta till.

Kan man byta universitet sista året?

Det kan finnas en möjlighet att fortsätta läsa samma program men byta universitet eller studieort. Vanligtvis behöver du då kontakta universitetet som du vill byta till och fylla i en blankett för ansökan till senare del av program.

Vad kan man jobba med inom ekonomi?

Som civilekonom/ekonom är du specialist på att driva och utveckla företag, organisationer och affärer. Arbetsuppgifterna kan bestå i budgetering och ekonomisk planering, marknadsföring och försäljning, redovisning och revision samt utredningsarbete.