:

Vad kostar det att plugga på Berghs?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kostar det att plugga på Berghs?
 2. Vad är ba för linje?
 3. Vad behöver man för att komma in i fordon?
 4. Vad krävs för att komma in på bygg och anläggning?
 5. Är det svårt att komma in på Berghs?
 6. Är Berghs värt det?
 7. Vad är GM för linje?
 8. Vad finns det för linjer?
 9. Hur många meritpoäng för att komma in på fordon?
 10. Hur mycket poäng behöver man för att komma in på fordon och transport?
 11. Vilka kurser ingår i byggprogrammet?
 12. Vad krävs för att komma in på Berghs?
 13. Hur många söker till Berghs varje år?
 14. Får man jobb efter Berghs?

Vad kostar det att plugga på Berghs?

Tidigare var du tvungen att bekosta utbildningen själv. Numera kan du finansiera den via CSN. Om man måste gå på en skola som kostar 180 000kronor lockar den till sig ett visst folk. Och om skolan har uttalade mångfaldsambitioner är det bedrövligt.

Vad är ba för linje?

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom något av bygg- och anläggningsbranschens yrken, till exempel som anläggningsarbetare, anläggningsmaskinförare, byggnadsarbetare, byggnadsmålare eller plåtslagare.

Vad behöver man för att komma in i fordon?

Behörighet. För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Vad krävs för att komma in på bygg och anläggning?

Välj Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelp så får du grundläggande behörighet till högskolan. Företagande och entreprenörskap. Oftast krävs B-körkort för att kunna få jobb inom branschen.

Är det svårt att komma in på Berghs?

Lugn, bara lugn. Det här är en vanlig känsla i april varje år för hundratals sökande till Berghs. Ta nu ett djupt andetag och begrunda sedan följande: Vi väntar oss inte att du ska kunna det du vill utbilda dig inom redan innan du kommer in.

Är Berghs värt det?

97 % får jobb efter en utbildning på Berghs Berghs studenter är eftertraktade på arbetsmarknaden och 97 % får jobb inom den disciplin de utbildat sig inom sex månader efter avslutad utbildning. Det finns flera vägar att gå efter avslutad utbildning.

Vad är GM för linje?

Global Management – en studieförberedande, relativt bred linje med samhällsinriktning som kunde förbereda mig för framtida studier. Efter studenten började jag jobba på mina föräldrars företag och mina främsta arbetsuppgifter var diverse uppgifter på kontoret samt kundkontakt i butiken.

Vad finns det för linjer?

Nationella program

 • Barn- och fritidsprogrammet.
 • Bygg- och anläggningsprogrammet.
 • Ekonomiprogrammet.
 • El- och energiprogrammet.
 • Estetiska programmet.
 • Fordons- och transportprogrammet.
 • Handels- och administrationsprogrammet.
 • Hantverksprogrammet.

Hur många meritpoäng för att komma in på fordon?

Om vi tar ett exempel: en elev har bara 8 betyg från grundskolan och alla de 8 betygen är E och hen har de i de "rätta ämnena" (se ovan). Då har hen 80 betygspoäng och det KAN RÄCKA för att komma in på Fordon och transportprogrammet. Man är behörig - det är det viktigaste.

Hur mycket poäng behöver man för att komma in på fordon och transport?

Gymnasiegemensamma ämnen, 600 poäng.

Vilka kurser ingår i byggprogrammet?

Bygg- och anläggningsprogrammet

 • Anläggningsfordon. Du lär dig om markarbeten som till exempel vägarbeten, grävning och dränering, och trafikkunskap.
 • Husbyggnad. ...
 • Mark och anläggning. ...
 • Måleri. ...
 • Plåtslageri Du lär dig om design och funktion av byggnads- och ventilationsplåtslageri.
 • Klicka här för programplan!

Vad krävs för att komma in på Berghs?

För att komma in på ett av Berghs program behöver du göra ett arbetsprov. Ansökningsperioden sker under tidig vår och programmen startar sedan i augusti varje år. Här får du mer information om Berghs arbetsprover.

Hur många söker till Berghs varje år?

Lugn, bara lugn. Det här är en vanlig känsla i april varje år för hundratals sökande till Berghs. Ta nu ett djupt andetag och begrunda sedan följande: Vi väntar oss inte att du ska kunna det du vill utbilda dig inom redan innan du kommer in.

Får man jobb efter Berghs?

97 % får jobb efter en utbildning på Berghs Det finns flera vägar att gå efter avslutad utbildning. Studerar du inom fältet Strategisk Kommunikation kan du arbeta på en kommunikationsbyrå eller marknadsavdelning och på Public Relations-programmet kan du exempelvis arbeta på en eller PR-byrå.