:

Hur kopplar man in en luftvärmepump?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kopplar man in en luftvärmepump?
  2. Vem får installera en luft luftvärmepump?
  3. Hur monterar man en värmepump?
  4. Vad kostar det att installera en luftvärmepump?
  5. Är luftvärmepumpar förfyllda?

Hur kopplar man in en luftvärmepump?

Rent praktiskt görs hålgenomföringar för installationen av innedelen, och man förlägger sedan en rörkanal genom väggen till utedelen. En normal installation av en luftvärmepump tar uppskattningsvis cirka fem timmar och eftersom det inte är några tyngre enheter kan den genomföras av en ensam installatör.

Vem får installera en luft luftvärmepump?

Luft-luftvärmepumpar får endast säljas till slutanvändare om det kan bevisas att installationen ska utföras av ett företag som är certifierat och av en person med personligt certifikat. Som privatperson får du inte installera denna typ av utrustning själv.

Hur monterar man en värmepump?

Värmepumpens innedel hängs upp på en metallplatta som skruvas fast i väggen. Värmepumpens utomhusdel monteras på husväggen med hjälp av konsoler. På konsolerna monteras vibrationsdämpare som hjälper till att minska eventuella vibrationer från värmepumpen, för att förhindra oönskade ljud.

Vad kostar det att installera en luftvärmepump?

Så mycket kostar en luftvärmepump Den totala kostnaden för att köpa och installera en luftvärmepump varierar beroende på vilken modell du väljer samt var i landet du bor. Du kan hitta luftvärmepumpar från ca 6000 kr och priset för installation ligger oftast mellan 4000 kr upp till ca 7700 kr.

Är luftvärmepumpar förfyllda?

Pumpen är förfylld med köldmedium, kräver jordfelsbrytare och ska installeras av behörig kyltekniker.