:

När kan man ansöka om skolbyte?

Innehållsförteckning:

  1. När kan man ansöka om skolbyte?
  2. Hur fungerar syskonförtur?
  3. Hur söker man till en ny skola?
  4. Hur fungerar syskonförtur förskola?
  5. Vad menas med syskonförtur?

När kan man ansöka om skolbyte?

Du kan söka med e-tjänst eller blankett mellan datumen 15–30 april eller 15-30 oktober. Om barnet har två vårdnadshavare måste båda godkänna och signera ansökan för att den ska vara giltig.

Hur fungerar syskonförtur?

Syskonförtur innebär att elever som har syskon som redan går på en skola, ska få möjlighet att gå på samma skola. Det gäller främst förskola och årskurs 1 till 3. Tanken är att underlätta för vårdnadshavare vid hämtning och lämning och skapa trygghet för barnen.

Hur söker man till en ny skola?

Alla kommunala skolor och vissa fristående skolor är anslutna till Stockholms stads e-tjänst Söka skola. Ansöker du till en av dessa ska du använda e-tjänsten eller en blankett. Fristående skolor som inte är med i söktjänsten kontaktar du själv. Du kan ansöka om plats på upp till tre skolor i e-tjänsten.

Hur fungerar syskonförtur förskola?

Syskonförtur innebär att om två barn har önskemål om plats vid samma förskola, ges i första hand platsen till det barn som redan har syskon på förskolan. Det barn som inte får platsen har fortfarande rätt till ett platserbjudande, i anslutning till det önskade datumet, på en annan förskola.

Vad menas med syskonförtur?

Syskonförtur innebär att en elev som har ett äldre syskon som går på en viss skola har förtur till en plats på samma skola. För många familjer innebär syskonförturen att vardagen förenklas, men den innebär samtidigt att andra barn eventuellt ej antas till skolor som de valt.