:

Kan man Täckodla jordgubbar?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man Täckodla jordgubbar?
  2. När ska man ta bort revorna på Jordgubbsplantorna?
  3. Hur gödslar man jordgubbar?
  4. Hur gör man med revor från jordgubbar?
  5. Hur sköter man jordgubbsplantor efter skörd?
  6. Vad vill jordgubbar ha för näring?
  7. Kan man gödsla jordgubbar med hönsgödsel?

Kan man Täckodla jordgubbar?

Täckodla gärna, halm eller träull är den klassiska täckningen men även ett tunt lager Premium furubark eller Oxidsvart flis runt plantorna hjälper till att hålla undan ogräs och håller bären rena från jordstänk. Jordgubbar planteras med 35 cm mellan plantorna och 50-70 cm mellan raderna.

När ska man ta bort revorna på Jordgubbsplantorna?

Någon gång i juli-augusti när plantorna burit sin frukt så kan du låta revorna vara kvar (före det så ska du ta bort revorna för att plantan ska fokusera på att ge frukt). Sätt lite jord i en liten kruka och lägg ner revan där och fyll på med lite jord.

Hur gödslar man jordgubbar?

Gödsling: Jordgubbar är saltkänsliga, ska därför hellre gödslas med organiskt gödsel och inte med mineralgödsel; men tillsätt inte för mycket kväve vilket skulle leda till en kraftig vegetativ tillväxt – och lägre blombildning; gödsla alltid med tonvikten på fosfor och kalium; tillsätt en första giva ca.

Hur gör man med revor från jordgubbar?

Rota revor

  1. välj ut revor som skjutit ut från moderplantan, helst sådana som börjat bilda rötter.
  2. knipsa av revan så den blir fristående.
  3. fyll upp ett brätte, krukor eller pluggbrätte med jord.
  4. tryck försiktigt fast varje reva i en kruka/plugg eller sätt den bredvid varandra i ett större tråg.

Hur sköter man jordgubbsplantor efter skörd?

Så gödslar du jordgubbar - 1 Tips Det räcker om du gödslar jordgubbarna en gång om året, efter skörden. Även vid denna gödsling är det bra att använda gödsel med lite kväve och helst mer kalium, alltså till exempel höns- eller kogödsel. Det finns också många sorters gödsel i handelsträdgårdar för frukt- och grönsaker.

Vad vill jordgubbar ha för näring?

pH-värdet ska helst vara 5,5–6,5 och därför kan det vara lämpligt att blanda i en del mull som gör jorden porösare och sänker pH-värdet. Kogödsel är bra att tillföra ett tag innan plantering. Den ökar mullhalten samtidigt som näring tillförs.

Kan man gödsla jordgubbar med hönsgödsel?

Eftersom nedbrytningen tar tid, kan väl brunnen gödsel med strö från ko och häst läggas ut och vändas ner redan på hösten. Hönsgödsel till jordgubbar är däremot för kväverikt. Alltså, om du har gödslat på hösten, ge inget på våren. Själv gödslar jag nästan inte alls våra jordgubbar.