:

Hur ska verifikationer sparas?

Innehållsförteckning:

 1. Hur ska verifikationer sparas?
 2. Kan jag som privatperson fakturera ett företag?
 3. Hur mycket kostar Bokio?
 4. Hur man gör en egen faktura?
 5. Kan man skicka en faktura till vem som helst?

Hur ska verifikationer sparas?

Spara verifikationerna Enligt bokföringslagen ska verifikationer och annan räkenskapsinformation sparas i sju år. Vissa dokument bör dock sparas längre, till exempel kvitton, fakturor och andra underlag som kan styrka anskaffningsutgiften för exempelvis fastigheter och förbättringsutgifter.

Kan jag som privatperson fakturera ett företag?

Fakturering är någon som ofta förknippas med företag. Men nu för tiden kan faktiskt även du som privatperson fakturera! Lösningen kallas för egenanställning och fungerar som så att du blir anställd på ett så kallat egenanställningsföretag, som i sin tur fakturerar din kund.

Hur mycket kostar Bokio?

Balans kostar 149 kr per månad och är en av de främsta tjänsterna på marknaden i förhållande till prisklassen. I Balans får du tillgång till i stort sett alla Bokios tjänster så som smarta bokföringsmallar, fakturering och lönehantering för tre anställda. Bokios största paket heter Business och kostar 299 kr per månad.

Hur man gör en egen faktura?

Fakturan ska innehålla:

 1. Datum då fakturan är utställd.
 2. Fakturanummer.
 3. Säljarens och köparens adress.
 4. Säljarens momsregistreringsnummer.
 5. Köparens momsregistreringsnummer i vissa fall (t ex vid EU-handel)
 6. Transaktionens art och omfattning.

Kan man skicka en faktura till vem som helst?

En faktura är ett dokument eller meddelande i pappersform eller elektronisk form som berättar att du ska betala för något. Du som företagare ska skicka fakturor när du säljer varor eller tjänster till någon, oavsett om det är en juridisk person (ett företag) eller en privatperson.