:

Hur vet man om man blivit tilldelad aktier?

Innehållsförteckning:

  1. Hur vet man om man blivit tilldelad aktier?
  2. Hur hittar man nya aktier?
  3. Hur tilldelas aktier?
  4. Hur tecknar man aktier på Avanza?
  5. Vad händer om en aktie är övertecknad?

Hur vet man om man blivit tilldelad aktier?

När man får veta om man fått tilldelning i en börsintroduktion eller inte är olika från gång till gång. Vanligast är att man får svar på eller kring första handelsdagen för det aktuella bolaget (detta datum brukar framgå i villkoren).

Hur hittar man nya aktier?

Vi tar löpande in nya aktier i vårt sortiment. Här hittar du information om de senaste aktierna som vi har tagit in.

Hur tilldelas aktier?

Det finns ingen tumregel för hur tilldelningen av alla aktier går till vid börsnoteringar, utan det beror på vilken tilldelningsprocess bolaget har beslutat om tillsammans med deras finansiella rådgivare, hur stort intresset för introduktionen har varit och vilka som anmält intresse.

Hur tecknar man aktier på Avanza?

Vill du teckna via ditt Aktie- och Fondkonto skriver du ner ditt Aktie- och Fondkontonummer under avdelningen för "depå" på sedeln. Betalning utgår sedan i form av att du får en räkning från emissionsinstitutet. Du har ingen möjlighet att betala från ditt konto hos oss på Avanza om du tecknar via anmälningssedel.

Vad händer om en aktie är övertecknad?

Men när ett erbjudande blir kraftigt övertecknat finns det inte alltid aktier så det räcker till alla som har anmält sig. Det är då rådgivarna tillsammans med bolaget som beslutar om hur tilldelningen ska fördelas. Det kan då bli fråga om lottning.