:

Vad är CNC bearbetning?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är CNC bearbetning?
  2. Hur mycket tjänar man som operatör?
  3. Hur lång är utbildning till CNC-operatör?
  4. Hur mycket tjänar en som jobbar på SOS Alarm?
  5. Vad tjänar en operatör hos polisen?
  6. Vad tjänar en gruppchef på SOS Alarm?

Vad är CNC bearbetning?

Skärande bearbetning, CNC (eng: Machining, CNC) är en kombination av skärande processer där man använder datorstyrda maskiner. Vanligtvis handlar det handlar om fräsning och svarvning men även borrning, gängning och enklare montering kan förekomma.

Hur mycket tjänar man som operatör?

För en Maskinoperatör är den genomsnittliga månadslönen 30 600 kr per månad. För närvarande är det 2020 års lönestatistik som visas. Genomsnittslönen ökade med 100 kr (0,33%) från 20. Löneskillnader mellan könen är 1 400 kr (4,76%) till favör för män över kvinnor.

Hur lång är utbildning till CNC-operatör?

Utbildningar till CNC-operatör kan vara lite olika längd beroende på djup och omfattning. Men vanligtvis är de mellan 6 och 18 månader. Längre utbildningar ger mer fördjupade kunskaper om CNC-teknik.

Hur mycket tjänar en som jobbar på SOS Alarm?

30 600 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad tjänar en operatör hos polisen?

Lönestatistik baserat på utbildningsnivå

Samtliga sektorerPrivat sektorPrivatanställda arbetare
30 600 kr30 600 kr30 600 kr

Vad tjänar en gruppchef på SOS Alarm?

Den som tjänar mest i granskningen är Maria Khorsand, vd för SOS Alarm AB, som ägs till lika delar av staten och SKL, genom SKL Företag AB. Hennes lön är närmare 250 000 kronor i månaden. Företaget har 900 anställda och omsätter runt en miljard kronor om året.