:

Hur ska en Längdpjäxa sitta?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ska en Längdpjäxa sitta?
  2. Vad händer om man har för stora pjäxor?
  3. Vilken storlek ska man ha på Slalompjäxor?
  4. Hur mycket förstora ska pjäxor vara?
  5. Vilken storlek är 26 5?
  6. Hur ställa in bindningar?

Hur ska en Längdpjäxa sitta?

Pjäxan ska sitta relativt tight och det är mycket viktigt att hälen inte glappar. Tänk även på att det måste finnas lite utrymme kvar längst fram, tårna får inte ligga emot pjäxans främre del. Det finns olika typer av pjäxor beroende på om du ska åka klassiskt eller skate, men sedan finns det även kombipjäxor.

Vad händer om man har för stora pjäxor?

Problem: Dina pjäxor är för stora. Alla som någon gång haft för stora pjäxor vet hur obehagligt det kan vara, foten glider omkring och man får ingen kontroll över skidorna. Konstant spänning för att sitta fast gör att man får kramp efter bara 1-2 åk.

Vilken storlek ska man ha på Slalompjäxor?

Rekommendationen är att välja den storlek som är precis över ditt fotmått, d.v.s. om din fot mäter 26,9 cm ska du välja en pjäxa med storleken 27.5. Pjäxans bredd benämns som läst och desto bredare läst, desto högre komfort. För optimal passform bör du välja en lästbredd som är något smalare än din fot.

Hur mycket förstora ska pjäxor vara?

Ett vanligt misstag är att köpa för stora pjäxor. Det första steget är därför att mäta båda dina fötter. För fötter som har växt klart är grundregeln att pjäxan ska vara lika lång som din fot eller max 0,5 cm längre. Ibland behöver du gå upp eller ner en storlek beroende på hur erfaren åkare du är.

Vilken storlek är 26 5?

LANGE - PJÄXOR

MONDOPOINTSTORLEK
26,541
2742
27,542,5
2843

Hur ställa in bindningar?

  1. Ange pjäxans sulmått genom att lätta på spärren på respektive bindning och ställ in bindningen efter pjäxans millimeter-angivelse.
  2. Sätt fast pjäxan i bindningen för att kontrollera att pjäxan sitter bra.
  3. Ställ in din vikt på både fram- och bakdel av bindningen genom att vrida på justeringsskruven med en skruvmejsel.