:

Varför blommar inte min Hoya?

Innehållsförteckning:

  1. Varför blommar inte min Hoya?
  2. Hur ofta ska man vattna Hoya?
  3. Varför tappar min porslinsblomma bladen?
  4. Kan jag klippa ner min porslinsblomma?
  5. Vilken jord till porslinsblomma?
  6. När blommar porslinsblomman?

Varför blommar inte min Hoya?

En hoya gillar att ha det ganska knapert. Gärna en trång kruka och ganska mager jord. Dessutom bör den torka upp rejält mellan vattningarna och inget vatten får bli kvar på fatet eller i ytterkrukan. Ge den också bara sparsamt med gödning i fortsättningen så ska du se att den kommer att belöna dig med att gå i blom.

Hur ofta ska man vattna Hoya?

Porslinsblomma ska vattnas ordentligt och sedan ska jorden torka innan nästa vattning. Växten är känslig för överbevattning. Om växten har knoppar ska vattningen ökas så att jorden inte torkar ut. Porslinsblommor som förbereds för blomning ska gödslas varje vecka med Organisk växtnäring.

Varför tappar min porslinsblomma bladen?

ibland tappar hoyor ofta mycket blad under vintern men oftast är det på grund av att man vattnat för mycket. Alla växter som blir övervattnade tappar ofta gröna blad.

Kan jag klippa ner min porslinsblomma?

Svar: De allra flesta porslinsblommor är mycket lättskötta och tåliga, så ni kan säkert både klippa ner den och flytta hem den utan större problem. Men för säkerhets skull tycker jag att ni också ska ta några sticklingar av de rankor som ni skär bort.

Vilken jord till porslinsblomma?

Porslinsblomma ska planteras om i samma planteringsdjup som den har varit. Plantera porslinsblomma i Blomjord med leca för att få en bra dränering. Täck jordytan med Odlingssand för att skapa ett bra mikroklimat i jorden.

När blommar porslinsblomman?

Blomningen varar länge, från vår till höst. Vid varmt väder utsöndrar blommorna vätskedroppar för att attrahera bin. Porslinsblomman trivs i ett ljust fönster i partiell sol, men den tål inte att stå långvarigt i direkt solljus.