:

Vad händer med förmånsvärdet efter 3 år?

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer med förmånsvärdet efter 3 år?
  2. Var hittar man en bils Modellkod?
  3. Varför byta tjänstebil efter 3 är?
  4. Kan man köpa en begagnad bil som tjänstebil?
  5. Hur får man reda på förmånsvärde?

Vad händer med förmånsvärdet efter 3 år?

Nedsättning vid omfattande tjänstekörning Om bilen körs minst 3 000 mil i tjänsten per år får den fasta delen av förmånsvärdet sättas ned 25%. Nedsättningen får dock göras bara om de 3 000 milen har körts under ett och samma kalenderår.

Var hittar man en bils Modellkod?

Du kan beräkna på bilmärket eller modellkoden som finns i Skatteverkets nybilsprislistor.

Varför byta tjänstebil efter 3 är?

Då kan du köra bil i tre år till det gamla förmånsvärdet. För en vanlig Volvo V60 som är Sveriges mest sålda förmånsbil innebär det alltså att brukaren kan spara 35 000 kr i skatt på tre år om bilen tas i trafik före 1 april i år och du sparar in både fordonsskattehöjningen och det högre förmånsväret.

Kan man köpa en begagnad bil som tjänstebil?

Begagnade tjänstebilar har blivit ett skatteklipp jämfört med att köpa en helt ny bil. Tjänstebilsförare som väljer en nyare begagnad bil kan spara 28 000 kronor i skatt på tre år – och företagen sänker sina sociala avgifter. Det visar en kartläggning som Blipp tagit fram.

Hur får man reda på förmånsvärde?

Så räknar du ut förmånsvärdet Skatteverket använder en schablon för att beräkna förmånsbeloppet som bland annat utgår från bilens nybilspris. Beloppet läggs på bruttolönen och skatten dras från det beloppet. Ett exempel är en bil som kostar 300 000 kronor och får ett förmånsvärde på omkring 42 300 kronor per år.